Vaknade morgonen efter Kosta-provet 2016 med en underlig känsla i kroppen. Först kom jag inte på varför men mycket snart gick det upp för mej vad det var för sorts känsla det var fråga om. Det var ren och skär glädje! Årets prov innehöll så mycket att glädja sej åt! Och då tänker jag inte i första hand på resultatet i skogen för de 22 hundar som kom till start. De var i många fall suveränt bra och de kan Du läsa om på annan plats här på hemsidan. Jag tänker på alla som var där och alla andra som, på olika sätt, hade varit inblandade i hela arrangemanget. Så bra det blev!

Förläggningen i Kosta Lodge är ju som klippt och skuren för såväl hundförare som för övriga. Lokaler för allt som ska göras "utanför skogen", dvs genomgångar, måltider, social samvaro mm är helt tillfyllest. Söndagens "Jägarmiddag" med julasill mm i hyttan på Kosta glasbruk var en höjdare från början till slut. Denna glädjerika start på söndagen blev en snöbollseffekt för resten av provet. Jag kan bara påminna mej glada nunor och höga svansföringar.
Jag hade glädjen at få döma båda dagarna på de gudomliga markerna på Hofmantorps säteri. Två fina dagar med glada hundar och hundägare alldeles oavsett tävlingsresultat. Första dagen Jonas Johnsson och Biabys Dixa och andra dagen veteranerna Bo Johansson och hans nu snart tioårige Bergaskogens King. Andra dagens glädje kryddades med att jag hade med mej domaraspiranten Joakim Rehn. Tack vare Kingens tapptfria prisdrev blev han färdig med sin domarutbildning den dagen. Glädjen blev inte mindre när han tillsammans med Anders Kristiansson, med acklamation, godkändes av kollegiet och att vi nu har välkomnat två nya domare i klubben. "Herr Fullmäktige" kunde förnöjt konstatera att dessa båda raska ynglingar kommer att bli en lika märkbar som njutbar förändring av åldersstrukturen i vårt domarregister.
Jag vill framföra klubbens tack till alla er som, på olika sätt, bidragit till att göra årets Kosta-prov till en mycket lyckad tillställning!
Ett särskilt tack vill jag också rikta till årets Tävlingsledning för en suveränt genomförd verksamhet! Tack Herr Kommissarie Klas Sandberg, Herr Fullmäktige Jan-Erik Berg och Fru och Herr Tävlingssekretariat Anna Green Svensson och Bo Titusson! Den laguppställning ni utgör platsar verkligen i allra högsta division!
För Smålands Stövarklubb
Cenneth Quick
Ordf