I samband med Johan Frisks annons på Facebook från arrangörerna av vår klubbledda inbjudningsjakt med stövare till förmån för Barncancerfonden den 4.februari ("Barncancerjakten") har klubbens styrelse och delar av vår jaktprovsdomarkader blivit utsatta för offentlig kritik i anslutning till annonsen (på Facebook). Vi kritiseras för att vi låter jaktprovstävlingen "Eksjö-provet" och "Barncancerjakten" genomföras i Småland på samma dag. Vi anklagas också för att inte kunna identifiera och/eller prioritera det vi själva tagit fram som klubbens "kärnverksamheter". Även del av vår aktiva jaktprovsdomarkår får dold känga för bristande intresse för att döma vid Eksjöprovet.


Styrelsen har verkligen försökt att lägga de båda arrangemangen på skilda helger i första halvan av februari. Men det har inte varit möjligt. Därför har vi, efter analys av de olika begivenheterna, beslutat att de utan avgörande olägenheter kan genomföras samtidigt. Alternativet att inte genomföra ett av arrangemangen har över huvud taget inte övervägts eftersom båda ligger inom ramen för klubbens högst prioriterade kärnverksamheter.


Inom styrelsen och berörd del av jaktprovsdomarkadern tycker vi att det är tråkigt att kritiken framförs på sociala medier istället för inom ramen för de riktlinjer vi sedan många år arbetat efter inom Smålands Stövarklubb. Särskilt som de aktuella kritikerna själva är klubbmedlemmar med lång erfarenhet hur vi vill att klubbmedlemmar ska bete sig i det läget som nu är aktuellt.


Synpunkter och konstruktiv kritik från medlemmar är alltid välkomna till klubbstyrelsen. Vår policy säger att synpunkten/kritiken framförs antingen på vårt årsmöte eller genom direktkontakt med den i styrelsen som är ansvarig för det verksamhetsområde som saken gäller. Tar man kontakt med ansvarig styrelsemedlem så får man antingen svar direkt eller så kan det dröja till efterkommande styrelsemöte. Eftersom vi, normalt, har 6 – 7 styrelsemöten per år så är det inga längre dröjsmål för ärenden som inte är dygns- eller vecko-akuta.


Varken vi i styrelsen eller berörd del av vår jaktprovsdomarkader kommer någonsin att bemöta kritik/synpunkter på sociala medier i frågor som rör inre angelägenheter för Smålands Stövarklubb. Vi kommer konsekvent att följa de riktlinjer som beskrivits ovan till dess att ett årsmöte beslutat annorlunda.


Bakom ovanstående står en helt enig klubbstyrelse.
Cenneth Quick
Ordförande Smålands Stövarklubb