En sån "Stövarjaktens Helg" det blev!

Frågan är om inte helgen 3--4. februari 2018 blev en av de mest minnesvärda stövardagarna på väldigt länge! Det jagades med stövare av hjärtans lust på många, många platser i Småland. En helg med nysnö och hyfsade temperaturer på de flesta områdena i vårt kära landskap. Samtidigt arrangerade vår klubb såväl ett makalöst jaktprov i Eksjö som en nästan ofattbart framgångsrik PR-jakt i trakterna kring Växjö.

Jag deltog själv med liv och lust i "Eksjöprovet". Såväl som klubbordförande som domare. Fick en makalös upplevelse från fredagskvällens jättetrevliga och välorganiserade inledning och ända fram till den spännande upplösningen på söndagskvällen. Tävlingsresultat och hundprestationer kan Du läsa om på annat ställe här på hemsidan. Det jag här vill förmedla var vilken fantastisk stämning det var bland deltagarna från början till slut. Vilket proffsigt arrangemang som deltagarna fick uppleva! Jösse(!)s det kan inte bli så särskilt mycket bättre. Hoppas verkligen att alla inblandade arrangörer har fått ta del av det ohöljda beröm de förtjänar.

 

Samtidigt som vi som var på Eksjöprovet roade oss där av hjärtans lust så genomförde våra länsombud i Kronobergs län för fjärde året vår speciella PR-jakt där vi bjuder in den allmänhet som har godkänd jägarexamen att jaga hare med oss och våra stövare under en lördag mot en avgift av (minst) 100:-. Det kom runt 250 jägare som jagade i 15 jaktlag, hade härliga drev, rolig och trivsam samvaro och dräpte 15 harar. Eftermiddagens "after hunt" med avslutning, fika, lotterier och annat resulterade i att Smålands Stövarklubb kunde överlämna minst 102 000 kronor (kommer att bli lite mera när all betalning kommit in) till representanterna för Barncancerfonden. Stort tack till alla som deltog och ett jätteberöm till Johan Frisk och Bengt Lindell och deras medhjälpare för en överväldigande insats för Barncancerfonden och PR för Smålands Stövarklubb.

Nu har vi för fjärde året visat att vår klubb har så starka muskler att vi klarar att genomföra dessa båda jättearrangemang samtidigt. Heder än en gång till alla inblandade. Hoppas verkligen att den gångna helgen var en rejäl käftsmäll för alla djurrättsaktivister och andra som vill fördärva för oss. Det är så här vi ska besvara deras eländiga och lögnaktiga skriverier och rättshaverade beteenden. Med moraliskt och etiskt försvarbara arrangemang i toppklass. Och det gjorde vi den gångna stövarhelgen! Ut med er nu i buskarna och njut av den tid somm ännu är kvar innan säsongen är över!

/Cenneth Q

Ordf Små Stkl

Extra information