Den 33.e upplagan, i ett av kärnverksamhetens uttalade område för klubben, jaktproven, tillika det största, Eksjöprovet, är nu avslutat. Vi kan summera ett genomfört prov, där vi inledningsvis hade ökat lite i antal, mätt mot de sista åren, men flera strykningar och tillbud gjorde att det till slut blev som föregående år. Det blev inte samma otroliga resultat som året innan, trots att startfältet var minst lika bra. Men å andra sidan var det barmark i år, vilket, om jag nu minns rätt, senast inträffade 2008. Då, barmark åtminstone på huvudelen av provrutorna, nu var det definitivt på alla. Så lika förutsättningar över hela ytan.

 Det kan inte påtalas nog, tackas och upprepas igen, hur viktiga ni markupplåtare, vägvisare och domare är, för detta prov. Ni är loket i tågsetet, utan lok kommer man ingen vart. Hoppas att ni känner att eran medverkan är en förutsättning, att den uppskattas och att ni är en del av detta prov, Tack!

 Vi håller som bäst på att dra erfarenheter i kommittén nu till nästa år, så arbetet har redan börjat. Vi är lyhörda för kritik, på vart som varit bra och mindre bra. Det är alltid svårt att få vinnaren kvar på plats, så även detta år, varför vi fått vänta lite samt inte kan publicera en bild från provet. (Vi får hoppas att det inte är det hur som helst)

Fågelfors vita harar m Maja beskuren kopia

Segraren av Eksjöprovet Anno 2016, Kjell Gustavsson, Finnstövartiken Maja.

 

 

Extra information