Ja då har det blivit sen söndag kväll 5 februari 2023 (läs. tidig måndag morgon). Det har också blivit dags för årets största TACK!  Alldeles nyss var det fredag kväll, vi hade checkat in alla gäster och det var dags för invigning. 115 personer hade samlats på Hotell Ullinge för att avnjuta en härlig Jägarmiddag tillsammans. Där var hundägare, vägvisare, sekreterare och domare. Alla med ett och samma mål....Att göra helgen till en riktig Superhelg!

Nu i efterhand är det frågan hur stor betydelse fredagens snöfall hade för helgens resultat. I alla fall visade lördagens resultat att det var många duktiga hundar med på årets Eksjöprov, hela 35 hundar drev till 1:a pris Ekl, och inte blev det sämre på söndagen....Efter en riktigt köldknäpp på höglandet natten mellan lördag och söndag, fortsatte dreven på söndagen att runga i de småländska skogarna! Vi kan bara konstatera att vi haft 55 extremt duktiga hundar som på söndag kväll genererar i ett helt galet bra resultat. 37st!! 1:a pris i Ekl, 9 st 2:a pris i Ekl och 2 st 3:e pris i Ekl. Jag säger bara WOW och lyfter på hatten!

Pallen 2

(Här ser vi segraren Brynsåsens Lotta med husse Svein Tore Tveite, till höger tvån Brynsåsens Zita med husse Runar Thon och till vänster trean från småland, Hagalidens Iris och husse Joakim Andersson! Sträck på Er, vilka grymma hundar Ni har!!)

Dock hade inte dessa resultat och denna helg kunnat genomföras utan alla otroliga medhjälpare runt om i stugorna. Till dessa HJÄLTAR vill vi i Eksjökommittén rikta vårt allra varmaste TACK!! Till alla Er vägvisare som spårar, observerar, eldar och vet vart drevet går....Ni alla är ovärderliga för Eksjöprovet. Det är även alla markägare som upplåter sina fina marker till oss. Ni domare som ställer både familj och egna hundar åt sidan denna helgen, tusen Tack. Vi vill givetvis Tacka våra fem suveräna sekreterare, Pernilla Käll, Lisa Bengtsson, Elfrida Rehn, Mia Pettersson och Björn Malmgren. Det är Ni som sett till att hela världen fått veta hur det har drivit på Eksjöprovet, detta trots ett visst mockel med servrar på lördagmorgonen. Vi hoppas att Ni känner vår tacksamhet! Ja,i ett stort projekt som Eksjöprovet är finns det väldigt många att Tacka. 

Alla Ni hundägare som år efter år anmäler Era hundar och kommer med ett glatt humör, alla Ni vänner från Norge som kommer...Utan Er, inget prov. Vi vill rikta ett särskilt TACK till Hotell Ullinge med underbara Sara i spetsen! Ni har varit så himla hjälpsamma och tillmötesgående och ingen har behövt vara hungrig i helgen....VÄRLDSKLASS! Sist men inte minst....Bosse Titusson! Det finns inga superlativ som räcker till för Din insats. I flera månader inför, mer intensivt på slutet och nu under hela helgen har du hållt Din lugna hand över Eksjöprovet. Du är SUVERÄN!!!

Nu lutar vi oss tillbaka och suger på karamellen några dagar, kanske t.o.m går till skogen en sväng. Och vem vet...kanske vi ses och hörs nästa år igen. Varmt Tack från oss i Eksjökommittén, genom Anna (som på söndag kväll somnade över skärmen och missade publicera)

Extra information