Ajax

Grattis Ajax och Ulf Pettersson från Svenljunga, Vinnare Eksjöprovet 2013

I årets upplaga av Eksjö provet var det 29 hundar anmälda och 25 kom till start. Ett betydligt mindre antal än föregående år, men lik väl ett starkt startfält. Glädjande nog kom det tre ekipage från Norge och det är lika många som 2012.

Provet inleddes med samling i festsalen på pampiga Eksjö stadshotell, där genomgång med domare, vägvisare och hundägare hölls. Efter det var det dags för middag med hundprat och kvällen avrundades ganska tidigt.

På lördagsmorgonen var det hårt frusen snö eller barmark på vissa rutor. Temperaturen höll sig runt -8 grader och det var torrt och frostigt.

Isigvag

När första provdagen summerades var det hela tio hundar som hade möjlighet att få ett första pris i elitklass. Men av dessa tio var det enbart tre som hade förstapris dag ett.

Spänningen inför dag två var på topp och väderförutsättningarna var i stort som första provdagen, förutom en isande vind.

Kollegie

Vid klockan 18 på söndagen var kollegiet avklarat och Hargranens Ajax var ohotad vinnare med full tid båda dagarna. Glad ägare till finska stövaren Ajax är Ulf Pettersson från Svenljunga. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera Ulf till en mycket duktig hund! Förövrigt var det enbart Ajax som hade full drevtid båda dagarna.

Förutom Ajax var det fem hundar till som tog en etta i elitklass. En hund lyckades ta ett andrapris och fyra fick tredjepris i elitklass. 44% av de startande gick till pris i elitklass vilket får ses som bra i rådande väderlek.

Prisparad

Till sist vill vi från klubben tacka alla markupplåtare, vägvisare, domare och sponsorer som ställer upp så vi kan arrangera ett prov i denna klass. Utan ert stöd hade inte detta varit möjligt att genomföra! Ett stort tack även till er hundägare som kommer till Eksjö provet och välkomna till ett nytt prov nästa år!

Gunnar Pettersson

Extra information