Än en gång har Smålands Stövarklubb arrangerat Smålandsräven och det var lika uppskattat som vanligt av deltagarna. Schillerstövareföreningen hade dessutom denna tävling som sitt rasmästerskap på räv. Småland/Kronobergs Taxklubb var på plats även de, för att försöka släppa på några rävar som valde att gå i gryt. De fick till 4 st grytprov som resulterade i 2 st 1:a-pris och en hund blev champion. På fredagen intogs en utsökt jägarmiddag för samtliga inblandade. Klubben vill gärna berömma Lars-Erik och hans medhjälpare på Osaby Säteri för god mat och utmärkt service under hela helgen.

Dag 1 bjöd på utmärkt väder med väldigt bra förhållanden och det dröjde inte länge förrän rapporterna om upptag började strömma in. De som följde liverapporteringen blev nog häpna och satte nästan morgonkaffet i halsen.

Det blev hela 8 st 1:a-pris och 3 st 2:a-pris i Ekl, lägg där till 3 st 1:a-pris SR. Det var dessutom väldigt höga poäng hos flera hundar. Ledare efter första dagen var Sagobygdens Jazza som hade hela 66 egenskapspoäng med Rävahallarnas Bixie och Ebbarps Zäta hack i häl, med 63 respektive 61 egenskapspoäng.

Hundförare, domare och vägvisare dök upp vid samlingsplatsen i Osaby för att inta en mycket välsmakande soppa med tillbehör.

Dag 2 blev det betydligt tuffare väderlek, då regnet vräkte ner över hela provområdet. Men efterhand som regnet avtog, kom rapporter om upptag på flera håll. Detta gjorde att alla deltagarna i princip blev tvungna att nyttja hela dagen för att få ihop sina eventuella drevpriser. Men det är såklart inga problem för vare sig hundar, förare eller domare.

Kollegiet som följde blev ganska odramatiskt och till slut stod en Hamiltonstövare vid namn Sagobygdens Jazza som segrare, detta med en 1 EklRäv och ett 1:a-pris båda dagarna med 66 respektive 61 egenskapspoäng.


Segrare

Segraren Sagobygdens Jazza med en stolt och glad husse, Ola Björnsson Olofström.

På andra plats kom fjolårets vinnare Finskstövaren Ebbarps Zäta, ägare Sten-Åke Ek Kalvsvik. Zäta blev även klubbmästare och på bronsplats hamnade Schillerstövaren Ulsuddens Dell.

Totalt blev det 7 st 1:or EklRäv och 1 st 3.a EklRäv.

Vinnare av Schillerns rasmästerskap på räv blev Silverrävens Carl-Olof, ägare Lars-Åke Claesson Olofström.

 

S-Å Ek

Klubbmästaren Ebbarps Zäta och Sten-Åke Ek Kalvsvik.

// Roger Nilsson, redaktör