Kort om mej själv.
Född i Lund 1943. Uppväxt i Skåne och fått vara med på jakt och fiske sedan före skolåldern i trakterna av Ljungbyhed och Sösdala. 1970 kom jag som nygift och ung löjtnant till Kungl. Kronobergs Regemente i Växjö. Boställe inköptes i byn Lädja ca 30 km N Växjö och där är vi ännu kvar. Duktiga jakttaxar har alltid funnits i min tillvaro. Efter medelmåttig beagle på 1970-talet är jag nu inne på min fjärde stövare och den femte egna taxen. Jag älskar taxabjäbbet men jag avgudar stövarskallet. Finns med i Stövarklubbens domarregister. Jagar även högvilt men oftast med samma undanstoppade typ av papperslapp som biskop Brask använde sig av. Undantag är vildsvinsjakt. Har hygglig erfarenhet av vildsvinsförvaltning efter bla grundlig utbildning av noggranna och krävande revirförvaltare i Tyskland och  fyra år som ansvarig vildsvinsförvaltare på Huseby Bruk. Har under många år drivit egen utbildning av blivande jägare inför deras jägarexamen.  Efterhand har jakten fått konkurrens av flugfiske efter lax och övrig ädelfisk. Om någon vill umgås med mej på tider då man endast kan vara inomhus så är jag lika lättlockad till pokerbordet som till bordet där det spelas tävlingsbridge. I likhet med de flesta av oss har jag, naturligtvis, ett antal mindre kvalificerande sidor. Alla vill jag inte avslöja men en är väl lika bra att ta först som sist. Under april till slutet av augusti fordras det rejäl framförhållning för att få mej att ställa upp på något på dagtid. Då spelar jag nämligen golf och då oftast i ren tävlingsform. Jag är inte champion men spelar på en nivå som är jämförbar med stövare som är kvalade till exvis det eminenta Värnamoprovet. Självfallet så upphör denna primitiva jordbruksverksamhet när stövarsäsongen börjar så jag hoppas på förståelse för denna min svaghet.
Under denna rubrik i årsboken brukar ju ordförande ge en resumé av verksamhetsåret som gått. Jag är så nytillträdd att jag inte känner mej kvalificerad för detta. Men jag vill gärna framföra min beundran för alla er stövarägare och stövarjägare som ambitiöst, energiskt och med hög moral och etik jobbar med era vovvar för att göra dem till njutbara och avhållna jaktkamrater. Det var roligt att vara med även det gångna året och uppleva entusiasmen och engagemanget på såväl utställningar, jaktprov som verkliga jakter. Hoppas att alla  i klubben ursäktar om jag härvidlag inte har total överblick över alla resultat men ändå tar risken att särskilt gratulera Ulf Sivberg och hans Yatzi till att få representera klubben vid stövar-SM och Christian Drott och hans Asta till segern i “Smålandsräven”. Såväl Ulf som Christian har visat att det går att vara både småbarnsföräldrar och “jaktchampions” i en tid då JämO spionerar bakom husknuten på ett helt annat sätt än på min och min fars och farfars tid.......!
Så stövarvänner!
Låt oss hoppas på en ljuvlig säsong 2011 – 2012! Den, delvis, nya styrelsen har sitt första sammanträde den 4.maj. Jag uppmanar alla som kan att gå in på vår nya förnämliga hemsida och där hålla sig informerade om vad som händer i klubben. Själv kommer jag att, så ofta jag kan, informera er under fliken “Ordföranden har ordet”. Det är en del på gång. Både kortsiktigt och längre fram. Klubben fyller 90 år 2012. Vi ska  arrangera Nordiska Mästerskapen mm.
Avslutningsvis kommer jag att tänka på min gamle instruktör på fallskärmsjägarskolan inför vårt första hopp när han sa : “Pojkar, ni ska ha klart för er att hoppa med fallskärm är det skönaste en man kan uppleva med byxorna påtagna!”  Jag sa inte emot honom men log inombords och tänkte :”Arme sate, Du har aldrig upplevt jakten med klövdjursrena stövare!”
Lev väl (och inga tjyvsläpp)!
Cenneth Quick

Extra information