Ja, jösse(!)s vilken tävling NM blev. Jag vågar påstå att den fungerade utmärkt från start till mål.

Valet av Vrigstads värdshus som såväl tävlingslendningscentrum som mat och husrum för alla deltagande var helt rätt. Ställets resurser, serviceanda och trivsel förtjänar toppbetyg!

Deltagande hundar är högt meriterade i sina hemländer och visades upp under invigningen i "excellent" form. Fanns verkligen ingen risk för utställningskommentaren "visas för dagen i något högt hull"! Vad det värmde gott att se att halva svenska landslaget bestod av smålänningar! Biaby-ättlingarna svarade dessutom för 66% av svenska lagets segerresultat! Övriga resultat och prestationer kan Du läsa om på andra platser på vår hemsida.

Provmarkerna är av mycket hög kvalitet och ligger behagligt nära tävlingsledning och förläggning.

Domarlag, vägvisare och markfogdar har genomfört sina uppgifter på berömvärt sätt. Fick väldigt många positiva kommentarer om provrutor och domarlag från folk som varit ute och följt tävlingen i terrängen.

Tävlingsledningens samarbete med domarlagen och Jaktjournalen måste betecknas som anmärkningsvärt bra. Ännu så länge har vi ju inte jobbat på detta sätt så många gånger. Vilket lyft för alla intresserade att kunna sitt "hemma på¨kammaren" och ändå kunna följa varje hund med, som sämst, ca 30 min gammal information i både ord och bild! Gensvaret lät inte heller vänta på sig. Hundratals "åskådare" varje dag och drösavis av lyriska kommentarer om hur roligt och spännande det var att kunna hänga med så bra!

Ett så här stort arrangemang är ju,dessvärre, inte gratis. Allt kan inte heller bekostas av hundägarna. Det fordras stort stöd från många. Vi är stort tack skyldiga alla de som sponsrar oss på olika sätt och det är vår absoluta skyldighet att göra allt vi kan för att de ska få så mycket "pang för pengarna" som möjligt.

Vi hade glädjen att ha särskilda gäster vid vår "jägarmiddag". Kommunfullmäktiges ordförande i Sävsjö kommun, Ingvar Jarfjord orienterade om kommunen och överlämnade en glaspjäs till klubben. Ordföranden i länsjaktvårdsföreningen i Jönköpings län, Bertil Nilsson, gav Smålands Stövarklubb, förutom sponsorpengar  från Jägareförbundet i F och G län, ett presentkort på "Ett års Stödmedlemsskap i Svenska Jägareförbundet". Ordföranden i Riksdagens Jaktklubb, Bengt-Anders Johansson och hans hustru Inga-Maj deltog i såväl middag som södagsförmiddagens tävlingar. De hade då turen att (givetvis under min eminenta ledning!!) att på båda de ställen vi besökte få se såväl vita harar som eminent stövararbete av Dunkern Tortåsens  Valborg och blivande Nordiske Mästaren,Finnstövaren Bossmålas Dixon.

Slutligen vill jag på mina och alla klubbmedlemmars vägnar tacka Svante och hans personal på värdshuset i Vrigstad för suveränt omhändertagande och service under tävlingsdagarna. Jag vill också att vi tackar Fullmäktige, Tomas Lööf (vilka segertäcken han syr!), Bestyrelsen, med Gunnar Pettersson, Bo Titusson och Stefan Johansson och Markansvariga, Lars-Åke Johansson och Bengt Eriksson för eminent ledning och genomförande av tävlingen! 

Så klubbmedlemmar i Smålands Stövarklubb - Sträck på Er! Ni tillhör en klubb som är mycket proffsig på att genomföra våra kärnverksamheter!

Kosta, Värnamo och Eksjö - kom igen!

DÄREFTER MOT RÄV-SM 2013!

Hare gott! / Cenneth 

    

Extra information