Du kan läsa det mesta som timade på årsmötet här på hemsidan. Dels från årsmötesprotokollet, dels från vår utmärkte nye tidnings - och informationsredaktör i hans reportage från mötet. Några saker gjorde särskilt starkt intryck på mej.Det första var att så många hade masat sej dit. Alltid lika roligt att träffas och känna gemenskapen med likasinnade! Det andra var att kunna redogöra för en så lyckad verksamhetsberättelse för det gångna året. Troligen ett av våra bästa år på länge. I samband med detta så kom också känslorna av tacksamhet mot alla dessa makalösa medlemmar som på ett eller annat sätt ingått i nätverken som genomfört vårt, minst sagt, digra och framgångsrika årsprogram. Nästa som slog mej var att jag hann inte mer än nämna att vi måste fortsätta vårt ambitiösa jobb med att jaga sponsorer för att få verksamheterna att gå ihop ekonomiskt förrän Tommy Hegerstrand klarade ut att han bjuder fem av oss till sin stuga och jaktmark även nästa år i september! Heder åt  honom och alla våra övriga nuvarande sponsorer!

Valberedningen med Bo Titusson i spetsen hade gjort ett bra jobb och den proceduren gick smärtfritt och utan krusiduller. Odiskuterat omval av mej som klubbens ordförande värmer. Det är inte svårt att sköta den uppgiften när man känner så stort gensvar och förtroende från medlemmarna. Hav tack alla! Roligt också med de tre nya i styrelsen. Jag återkommer efter vårt styrelsemöte 25/5 med vilka särskilda uppgifter inom styrelsen som Anna Green, Anton Engberg och Lars Petersson ska få njuta av. Efter mötet var det ju, som vanligt, middag, avtackningar och prisutdelning. Egentligen en makalös tillställning! Våra vovvars prestationer är, naturligtvis, grymt imponerande och förtjänar alla utmärkelser vi har samlat på oss i form av vandringspriser mm. Men har Du aldrig avtackat någon synnerligen välförtjänt medarbetare så kan jag lova Dej att det inte är helt lätt! Känslan av värme i bröstet var lika stor som klumpen i halsen när jag skulle försöka göra rättvisa åt sådana superkämpar som Uno Johansson, Inge Gerhardsson och Hans Lundborg! Jag hoppas verkligen att jag lyckades förmedla den tacksamhet vi känner för allt dessa herrar har gjort för klubben. Jag noterar också den värme,  tillgivenhet och "karaktärsjusteringar" som blir väldigt tydliga när man minglar omkring under senare delen av middagen. Även hos de vanligtvis ordkarga och lite blygt tillbakadragna är då såväl kroppsspråk som talspråk så vältaliga att de inte står proffessionell auktionsutropare efter! Härligt!

Dags att se framåt igen. Verksamhetsplanen i sin helhet kan Du ta del av i protokollet här på hemsidan och den finns även i årsboken som kommer ut samtidigt som "Stövaren" nr 2 (omkr 2.maj). Lägg märke till att vi numera har en egen helsida i "Stövaren". Vill bara påminna om de närmaste begivenheterna. Utställningar i Värnamo 27/4 och i Eksjö 25/5. Vi har en egen monter på Elmia den 9 -- 11/5 och dagen efter hoppas jag att alla som har något att tillföra i avelsarbetet kommer till träffen på Osaby säteri den 12/5. Den 3. augusti ska jag delta i en "ordförandekonferens" i Upplands Väsby. Då träffas alla ordförande i lokalklubbarna under Svenska Stövarklubbens ledning för att ge ömsesidig information och för att diskutera och ventilera aktuella spörsmål. Jag vet redan nu att jag kommer att begära att vi diskuterar innehållet i den motion vi beslöt på årsmötet att lämna till nästa Stövarfullmäktige. Dvs den om att vi absolut vill att vid jaktprov och tävlingar domaren och/eller hans medhjälpare alltid ska fastställa drevdjurets art genom att antingen ha sett det eller genom "betryggande spårning". Säkert kommer vi också att ta upp "debaclet" vid 2012 års SM där 4 av de 10 startande hundarna blev utslagna pga rådjursdrev. Läget i rovdjursfrågan är nog också en given punkt. Om Du känner att Du har något övergripande och avgörande spörsmål som Du vill att jag ska ta upp så kontakta mej på enklaste sätt.

Nog för nu. I morgon är det flugfiskepremiär i Strömhult på gränsen mellan Halland och Småland söder om Reftele. Det ni!

Lev väl!

Cenneth

    

Extra information