Idag är den 14 juni. Regnet öser ner och vindarna drar i de nygröna löven hemma i Lädja. 12 grader varmt. Hundarna är i hundgården men ligger inne i kojan. Undrar väl varför i Herrans namn man inte får ligga i köket en sån här vidrig dag. Vidrig inte bara för att det är dåligt väder utan också för den oförskämda tyskharehona som minst två gånger om dagen och helt obekymrad ränner genom trädgården alldeles på utsidan stängslet till hundgården. Själv fick jag äntligen ändan ur vagnen i går och satte på nytt bakdäck på cykeln och har nu parkerat den så att den ska vara en ständig påminnelse om den goda intentionen att ge såväl hundar som husse välbehövlig daglig rörelse. Har också avslutat vinterns jägarskola med att träningsskjuta med eleverna inför deras examination. "Ni ska leva som jag lär och inte som jag lever!" - sa konfirmationsprästen. Måste nog ner till skjutbanan igen. På kulsidan gick det väl klart bra men med hagelbössan och lite snabbare dubbelminkar blev det för mycket snack och för lite verkstad för min del. På gränsen till att jag fick travestera prästen - "Ni ska skjuta som jag lär och inte som jag skjuter!" 

I samband med vår utställning i Eksjö hade vi styrelsemöte. Egentligen är vi en lyckligt lottad förening. Det mesta snurrar på så som vi vill och har planerat. Vi måste hjälpas åt att nyrekrytera ca 100 medlemmar om året om vi ska nå målsättningen att vara minst 1000 medlemmar. Vi måste bfå ihop minst ca 75 - 100 000:- i sponsorpengar om vi ska kunna genomföra beslutad verksamhet. Johan Frisk har fått till uppgift att komma med ett förslag till hur sponsorverksamheterna ska kunna samordnas och redovisa detta vid nästa styrelsemöte som är den 9/9. Har Du några bra idèer - så kontakta Johan. Han behöver allt stöd han kan få.

Vi hade också dragning i de lotterier vi haft igång. Anna Green/Svensson och fyra raka stövarjägare åker till Tommy Hegerstrands stuga i trakterna kring Stömsund i september. Anna meddelar de lyckliga och svarar för den samordning av resan som erfordras. Övriga vinnare hoppas vi få med i nästa nummer av Stövaren och dessutom sätta ut på hemsidan. En del vinster är ju "upplevelsebaserade" så det kan ju behövas lite kontakter mellan vinnarna och arrangörerna.

Den 3/8 ska jag vara på ordförandekonferens i Upplands/Väsby.Hoppas den blir bra. Jag har anmält att vi i Smålands Stövarklubb vill särskilt ta upp frågorna om status och ansvarsförhållanden i samband med våra SM och NM. Dessutom begäran att riva upp det beslut som togs (trots våra livliga protester!) beträffande att man vid jaktprov och tävlingar inte längre ska behöva se drevjuret för att kunna tilldela hunden pris. Kommer också att bevaka att kraven på RR skärps hos våra stövare. Återkommer med rapport snarast efter konferensen. Nog för nu. Lev väl och väl mött igen i den vår som den svage kallar höst.

Cenneth

Extra information