Så var vi där, så fort det går. En torsdag med underbart vårväder. Alla ni fantastiska medlemmar som kommer för att lyssna på Anne-Sofie Lagerstedt, bidrar till att vi känner att vi kanske gör något bra. Det finns ju alltid en viss oro för hur det ska gå. Kommer det några medlemmar eller? Så kul det var, det strömmade in anmälningar i en strid ström och vi var 117 st. med samma intresse, som ville lära oss mer om våra bästa jaktkamrater. Redan vid ytterdörren till Sigfridssalen i Växjö, kommer dreven igång från säsongen som gått. Glada miner och skratt och säkert någon liten historia, om man ser vilka som är där, och med största sannolikhet, är alla sanningsenliga.

DSC 0520
Nåväl Anne-Sofie inledde första timmen med allt som finns när det gäller både hanar och tikar, hur de genitala delarna ser ut, i minsta detalj, och vad som kan hända och varför det händer. Vi fick också många goda råd när det gäller valpningar, och hur vi kan vara till hjälp om det behövs. När klockan drog sig mot åtta så bröt vi för fika, och då ska jag lova att det inte var en enda tappt.
När vi satt oss tillrätta igen avslutade Anne-Sofie avelsbiten, och fortsatte sen med fästingar, fästingmedel och halsproblem, något som bland oss jägare verkar vara ett stort problem för många. Vi kan nog ta åt oss lite alla som har en jakthund, det är fruktansvärt kul när det går så det visslar "och vilket skall, så kottarna rasar från träden". Men, ett stort MEN, får våra bästa jaktkompisar vila ordentligt efter sina urladdningar, frågade vår föreläsare. Problemet är inget nytt, det har alltid funnits och någon större ökning är inget som syns i nuläget.
Under hela kvällen fick alla ställa frågor och de duggade tätt och vi alla gick hem med betydligt mer kunskaper, att dra nytta av framöver.
Och kanske det viktigaste, vi hade det riktigt trevligt och kul. Som avslutning tackade vi kvällens föreläsare och såg till att hon fick med sig ett minne hem från glasriket. Tack Anne- Sofie och alla Ni som kom, för en härlig kväll.

//
Agne Pettersson