Sparstamplar

Dom finns där och de är många, en del stora och en del lite mindre.....  Ett litet och levande, kom hoppande rätt i famnen, när jag trädde i nytt knytgarn, i höpressen häromdagen, en gräshoppa. Bara det faktum at jag höll på att bärga hö, är i sig också ett tecken, ganska så stort och tydligt blir avtrycken av en åker där höet är bärgat.

Ett annat tecken på denna åker, blir tydligare lite senare på kvällen, när Herr Mickel ungräv, ger sig ut i hopp om något ätbart. Det finns nu i massor, när åkern blivit stilla efter maskinernas vrål och vibrerande. Sorken har full upp med restaurering av gångsystem och vilket Gud förbjuder, kan det förolyckats en och annan harunge, som nu fortsätter sin färd i ekosystemet.

Det är en tecknens tid, tydligt i botten på gräsmattan, där det nu blir tjockare och tätare efter bioclippens gödande effekt med daggens fukt. Hundarna skäller i arla morgonstund, när en andra kullare på villovägar, genar över samma gräsmatta. Det är många tecken nu!

På webben finns andra tecken, där hundvalpar och förhoppningar blandas med det som varit. Annonserna på valpar har också ökat något, tillsammans med en och annan gammal pejl som skall ersättas.
Karten och blommorna i riset är också tydliga, tillsammans med en och annan stövare som åtföljes av en cyklande Husse, tyvärr också det otal fästingar som plockas i parti och minut.
Andra tecken upptäcker nattsuddaren, det har vänt nu. Även den som är ute under dagen, allra helst vid växlande väderlek, märker hur solen värmer intensivt, mellan skurarna, så där som den bara gör, när de näst intill osynliga fuktskikten, tjänar som förstoringsglas på himlavalvet. Plåttaken instämmer i en knakande sång, när de går från kallt till varmt.
Ett och annat löv har också tappat klorofyll innehållet och varslar om att det är på gång. Fast det är klart, det är några dagar kvar. Många grillar kommer att tändas under de kommande veckorna och köerna av bilar och husvagnar kommer att växa sig långa vid ett flertal tillfälle.
När det är som mest stressigt och besvärligt där i bilkön, titta efter de tecken som finns där! Eller just det att du är på väg hem efter semestertrippen, är väl kanske det tydligaste tecknet av dem alla, att det börjar dra ihop sig till en ny säsong med våra jaktkamrater, stövarna!
Det dröjer ett tag, men snart är det spårsnö och då spanar vi efter andra tecken.
Pappers redaktören.