Runt den 2 februari blev jag uppringd av Bjarne Engström.
De som känner Bjarne vet ju hur det brukar låta, jaaaa du har väl inget att göra till helgen så du kan döma ett par hundar! Stefan Karlsson har dragit igång ett rörligt elitprov runt Korsberga. Det kommer 4 norrmän hit vi får höras senare. Hoppla hoppla vad hände nu? Nåväl det reder väl sig.

Efter hand så började det klarna. Stefan hade via Facebook (vad annars) blivit kontaktad av Rune Sliper känd Hamiltonuppfödare med kennelnamn RS. Bjarne och Stefan hade dömt åt honom på nordiska mästerskapen i Vrigstad 2012. De här norska vännerna hade anmält hundarna till provet Garpenberg som blev inställt, de anmälde till Uppsala som också blev inställt. Då tänkte de till och kontaktade Stefan. Han är ju ibland snabb i tanken, inga problem här inte.

Inkvartering ordnades på vandrarhemmet i Korsberga. Rutorna organiserades med stor hjälp av Bjarne. Domare ordnades väl ungefär som i början av texten. Nej det var på frivillighetens väg vi dömde, vi som kom utifrån var Karin, Andreas, och undertecknad res var Lars P självfallet dömde även Bjarne och Stefan.

Dag 1 Började ganska bra med 3 st 2:a pris och en utslagen rå. Dag 2 blev det magrare resultat. Vädret detta orosmoment vid jaktprov ni som läst Qenneths berättelse från den inställda jakten i Växjö trakten. Ni vet ju hur det ser ut när blötsnön rasar från träden och sedan fryser under natten. Det innebar att det bara var en hund som fick upp och det var RS-KALUHA äg Rune Sliper som gick till ett 2:a pris och därmed fick med sig en elit 2:a hem till Norge. Men det som var än viktigare för honom var att blev klanmestere 2015 en oerhört fin titel i det här sällskapet.

Nåväl det var lite om det här mycket trevliga initiativet från södöstra länsdelen.

Tack för att vi fick vara med på resan.

Thomas X Larsson

bild

Från vänster Kjettil Nygaard  Hundägare Rune Sliper och vägvisare Stefan Högberg samt längst fram
RS-Kaluha