Mellan Vrigstad och Värnamo började regnet falla...och jag som inte tagit med några regnkläder ens!! Ju närmare Värnamo jag kom desto mer regnade det!! Jag såg dagen framför mig med blöta hundar som kröp ihop i regnet och inte visade upp sig bra för domare Göran Hallberger, blött gräs och få åskådare runt ringen.

Så blev nu inte fallet för när jag väl var framme i Hörle hade det slutat regna och höll uppe ända till slutet av dagen då det kom ett fåtal droppar! Det var 37 hundar som fick sin bedömning av domaren denna dag. Finast för dagen var enligt domaren smålandsstövaren S44592/2009 Samsagårdens Catja! Stort grattis till ägaren Göran Thor Igelstad till vinsten i BIS finalen.

Teamet kring utställningen gjorde ett mycket bra jobb för att få denna dag att bli så bra för alla som möjligt. Bruno Fagerström höll i trådarna och till sin hjälp hade han Anna Green-Svensson, Bosse Dowert, Todd och Fabian Martinsson samt Joakim Johansson. Tack till er för ett utmärkt arbete! Domare Göran Hallberger hade sin fru Åsa med sig som tillsammans med mig var dagens ringsekreterare. 

Det var en trevlig dag och alltid lika roligt att träffa stövarfolk även denna tid på året då det inte är jaktsäsong. Det är också viktigt att våra hundar ställs ut så vi avlar på både de jaktliga egenskaperna och en hållbar och bra exteriör. Målet med vårt avelsarbete är ju att få fram bra hundar med rastypiska egenskaper. Vi värnar ju om våra olika stövarraser!

Smålands stövarklubb tillsammans med Sydsvenska stövarklubben och Skåne-Blekinges stövarklubb anordnar en träff kring just detta med avel söndagen en 12/5 kl 1500 på Osaby säteri, Växjö. Jag vill uppmuntra så många som möjligt att komma och delta. Inbjudan med agenda ser ni på annan plats här på hemsidan.

Den 9-11/5 går Elmia Game Fair av stapeln i Jönköping. Där har vi en monter så även alla rasklubbarna inom SvStk. Det finns mycket att titta på och där har ni möjlighet att prata och ställa frågor till proffsen inom de olika stövarraserna. Det blir även rasparad där ni kan se fina representanter inom de olika raserna.

Jag hoppas också få se många av er i Eksjö på Skedhult den 25/5 då vår nästa utställning äger rum!

Det finns nu många tillfällen att samlas runt det vi brinner för mest - våra stövare och jakten med dem!

Hälsningar Karin