Jag befinner mig för tillfället i huset som jag har i Västerbotten, en bra bit från Småland. Jag har härifrån med spänning kunnat följa direktrapporteringen för stövar SM-hare 2020. Jag gläds med framgången för Bo Titusson och Atos. Grattis!

Nu får vi hålla tummarna för Jonas Söderblom och Putte som representerar Smstkl i SM 2021. Eftersom jag befinner mig i det län som arrangerar detta mästerskap så kommer jag att närvara vid SM som domare.

Jaktprovssäsongen för dom fasta proven i Småland drar snart igång med början i Kosta, härligt! Enligt jaktprovsansvarig Bjarne har gruppen som håller i provet saker och ting under kontroll.

I Svenska stövarklubben har man beslutat att säga upp avtalet med rapporteringssystemet Hitta stövare. I stället avser man att köpa in ett annat system och äga detta själva.  Det är väl just nu den hetaste frågan i stövarsverige. Det finns många åsikter i frågan. Styrelsen i Smstkl stödjer i nuläget huvudföreningen i denna fråga.

Nästa styrelsemöte har vi den 6/12.

För tillfället har jag förmånen att vara mycket i skogen med mina stövare, jag dömer även en del jaktprov här uppe. Jag njuter av livet!

Bengt Ljungberg

Ordförande

Bengt Ljungberg

 

Extra information