Den 3 maj inkom mejl från de 3 personer som drivit projektet barncancerjakten till styrelsen i Smålands stövarklubb. Styrelsen har på möte diskuterat innehållet i detta mejl. Vi tycker det är tråkigt att de drivande i projektet valt att avsluta sitt arbete. De har gjort ett fantastiskt jobb genom åren, förutom huvudsyftet att samla in pengar till Barncancerfonden har det varit strålande reklam för jakten med stövare. Man kan inte annat än beundra det engagemang som ligger bakom detta projekt, var sak har sin tid och vi har förståelse för att man kan vilja avsluta på topp. Styrelsen kommer fortsatt att stödja detta projekt om någon vill fortsätta att driva det. Vi lägger nu ut brevet i sin helhet med hopp om att någon annan vill ta vid.

Styrelsen Smålands stövarklubb

Till styrelsen i Smålands Stövarklubb genom Bengt Ljungberg

Vi har sedan starten av Barncancerjakten 2015 jobbat ihärdigt och målmedvetet för att maximera insamlingen till BCF varje år.

Ett jobbigt men så väldigt roligt ideellt arbete ska sägas. Vi har stöttats av Styrelsen under många år, i både med och motgång, också av tidigare ordföranden Cenneth Q, och är väldigt tacksamma för detta ska ni veta. Ett särskilt stort tack till Agne för din kunskap och uthållighet i och kring utmaningarna med våra inbetalningar mm.

De senaste två åren har ju en pandemi stoppat möjligheterna att fysiskt genomföra jakterna som vi velat och vi har därför stannat vid relativt modesta insamlingssummor runt 50-60000kr per år. Jämfört med 168 000 kr som var toppen innan pandemin slog till.

Vi, Johan, Bengt och Anna-Karin har tillsammans landat i att från och med nästa jaktår, 2022–23, så får nu någon annan ta över och driva projektet vidare. Vi känner oss "färdiga" med Barncancerjakten även om vi innerst inne vet att jobbet fortsatt behöver göras. Men! vi hoppas att nya ögon, nya krafter och ännu högre ambitioner, är saker som ska tillföras av den nya grupp som kan tänka sig att ta över rodret.

Praktiskt är det inget stort jobb att lämna över. Det är inlogg och lösenord till en väl fungerande facebooksida och till en hemsida som Smålands Stövarklubb äger domänen på. Hemsidan är väldigt enkel att hantera.  Jag, Johan Frisk, sitter på alla inlogg och lösenord till dessa och de finns att ta över för en framtida intressent.

Vi kommer också inom kort, att meddela på facebooksidan vad vi har tagit för beslut och förhoppningsvis räcker någon upp handen och vill köra projektet vidare. Vår förhoppning är att medlemmar ur Smålands Stövarklubb vill ta sig an ett väl inoljat maskineri med samarbetspartners som brinner för att hjälpa barnen,  och fortsätta vårt arbete. Vi vill än en gång tacka för stabilt samarbete som vi hoppas ska leva vidare i ny kostym.

Johan, Bengt och Anna-Karin

Extra information