Så kom den då äntligen! Den 21 augusti. Söndagen innan hade jag varit och sett en del av vår utställning i Åseda.Trevligt, välordnat och proffsigt i vanlig ordning. Vi har nu genomfört de tre utställningar som var planerade. Nästan 150 hundar har bedömts så ryktet om vår död är väl inte helt sant. Än lever liket och till stora delar i högönsklig välmåga! Ett stort tack och ett oförbehållsamt erkännande till alla er i nätverken kring de olika utställningarna. Bra jobbat! 

Arbete förhindrar mycken jakt. Den efterlängtade premiären för släpp på morgonen fick vänta till den 22. Blev dock en "snabbis" på premiärdagens eftermiddag men det var nog lite för varmt och torrt för jösse men det blev ändå en trevligupplevelse eftersom vi stötte på revirbocken och hans tilltänkta. Skön känsla att se ungtikens vädrande nyfikenhet men totala ointresse för Bambi et Co. Körde t.o.m lite lätt provokation genom att gå hemåt i samma slag som rådjuren lämnade. Nyfiket nosande men inte tillstymmelse till upphetsning. Helt annorlunda idag på morgonen. Kort morgonhälsning på kor och hästar och därefter som ett streck längs stenig skogsväg. 15 minuter senare kom ett ensamt skall och minuten senare ett illvrål och sedan var det igång. "Haren sågs en gång ca 10 min efter upptag med hunden ca 3 min efter". Jösses vad skönt det lät och hur ljuvligt är det inte att det är igång igen! Hon låg dessutom för första gången i sitt liv kvar på dödtappten så länge att jag hann få en påse härliga höstkantareller. Livet kunde vara sämre!

På söndag har vi första styrelsemötet inför hösten. Det är många (nästan för många) ärenden på agendan. Men fokus och prioriteringar inför året är glasklara. I höst är det vårt jaktprovsarrangemangför Nordiska Mästerskapen i trakterna av Vrigstad som gäller. På senvintern nästa år är det vårt värdskap för Räv-SM som har prio 1. Dessa två stora arrangemang är vårt ansikte utåt och av stor vikt att de blir så bra att klubbens namn förknippas med kvalitet och proffsighet. Tävlingarna medför mycken kringverksamhet som är av betydelse för oss. Sponsorer ska aktiveras och känna att de får "pang för pengen". Korrekt och kittlande nformation till media kan inte nog betonas. Det går att räkna upp mycket mera. Men mitt i allt slit och släp så får vi ändå inte glömma det allra viktigaste. Att vi alla är övertygade om att all inblandade gör så gott man förmår och att vi gör det för att vi tycker att det är så ROLIGT!

Stå nu på av hjärtans lust och passa på att njuta av den ljusare tid vi nu går till mötes. Dvs den ljuvliga vår som den svage kallar höst!

Hör av mej igen efter styrelsemötet på söndag.

Cenneth

Extra information