Då har vi avslutat den Norra dressyrkursen. Det har ju som bekant bedrivets två kurser nu under vår/sommar, en i norr och en i söder. Enligt välunderrättade källor, har stora framstegs gjorts över hela ytan. Nya provregler och bedömningskriterier spelar ingen roll, här visar klubben, medlemmarna att man vill vara ett föredöme med sina hundar.

Stövarna som ras, slutar man aldrig att imponeras av, jaktlusten till trots. Det har bevisats under kursernas gång, att jaktlusten inte påverkas av god lydnad. Praktiskt blev det så, att vi har i norra delen, hört både upptag och inkallning vid en av våra övningskvällar. Men detta får vi "Skylla på" lite dåliga övningsförberedelser och ouppmärksamhet på, de gröna gräsmattor som torkan till trots finns kvar, är begärligt för fältharana.

Medlemsvård och lite aktiviteter så här under lågsäsong, hjälper oss alla att behålla formen, nu ser vi fram emot kommande utställning i Åseda. Inför den kommer det arrangeras lite ringträning på minst två platser, de ansvariga återkommer i lämpligt forum om detta.

Sedan får vi inte glömma klubbmästerskapet i jaktskytte i augusti. Till alla som deltagit, heder åt erat engagemang och att ni bidrar till god stövarkultur!

DSC 0354DSC 0306DSC 0304

Extra information