Idag den 17/9 var det domardag ute i skogen, var annars kan man tycka, men visst, det finns alternativ, men knappast om man uppleva ett drev live. Gunnar Svahn, Bo Hagelvik samt Bengt Ljungberg där den förstnämnde var att se som den som höll i trådarna mest för dagen.

Alf Beijer stod som värd för mark, uppehållspalats, ja ni läste rätt, ett vindskyddens Rolls Roys, var samlingsplats. Därtill så var även Alf hundförare med sin Finnstövare af Bossmåla härstamning.

Det blev inte mindre än hela 22 deltagare, inte illa, två av dessa var dessutom domarelever, extra roligt.

Det blev ingen lätt uppgift för huvudaktören denna dag "Karl klunk" som Alf kallar honom, oklart varför. Rikligt med dagg på öppna gräsytor, torrt i skogen samt på vägar.

Kalle, som jag kallar honom, ni hänger med nu, kärt barn har många namn, släpptes 0700 och reste en hare 35 min senare. Hund och hare kom snart förbi vårat "Pass" och drog iväg på en grusväg som övergick till asfalt. Alla kan nog räkna ut hur detta gick under rådande förhållande. På grusvägen dammade det från både hund och hare, som hämtad från gråben och hjulben och deras fighter i arizona öknen.

Till slut så hade Kalle trots rådande omständigheter, i sommarvärmen fått ihop till ett tredjepris, med 52 egenskapspoäng, detta väl sammanfattat under Gunnar Svahns ledning vid "Kollegiet"

Efter detta så tog Tomas Lööf över och berättade om det nya regelverket som träder i kraft säsongen 2017.

Många givande samtal utväxlades under dagen och erfarenheter utbyttes och inte nog med detta, det serverades mat också.

Tack för en väl genomförd dag, speciellt "Karl Klunk" som trots allt presterade ett prisdrev och vem vet, hade inte Alf kopplat, hade han nog fortsatt än......nikon

Extra information