Smålands Stövarklubb 100 år!!
 
Så var det plötsligt dan efter dan efter...FESTEN! Känslorna är allt lite blandade.
Det gick lite för fort i lördags kväll, men vilken kväll det blev!! Vi firade vår älskade klubb från tidig kväll till tidig morgon och ALLA NI som var med, gjorde festen till en riktig höjdarkväll. Ordförande Bengt Ljungberg hälsade alla välkomna och därefter blåste Nässjö Jakthornsblåsare fanfar och vi skålade i bubbel. Björn Malmgren var kvällens toastmaster och Anna Green var hans madame. Vi hade bjudit in Per Malmqvist som spelade dragspel, vi sjöng allsång  och lite annat trams.
Dennis Liljeberg berättade om klubbens historia i korta drag, och då var det så tyst att man kunde höra en knappnål falla. Efter detta lämnades ordet till Svenska Stövarklubben och Rolf Karlsson.
Rolf överlämnade en gåva till oss. Därefter delade han även ut Svenska Stövarklubbens förtjänsttecken. Nålar delades ut till följande: Cenneth Quick, Bjarne Engström, Anna Green, Bo Hagelvik, Agne Pettersson, Thomas Larsson, Roger Nilsson, Hans Norberg, Anna Lindborg, Leif Rydell och Peter Englund. Nässjö Jakthorn blåste fanfar för pristagarna.
Bengt Ljungberg tog till orda och det hade blivit dags för Småland att dela ut sina förtjänsttecken. Medalj i brons utdelades till följande: Björn Malmgren,Anna-Karin Andersson, Stefan Johansson, Ulf Sivberg, Per-Gunnar Solberg, Anders Kristiansson, Bileam Nilsson, Anders Ingemarsson, Bengt Ljungberg, Tore Nilsson och Sten-Åke Ek.
Medalj i silver utdelas till följande: Cenneth Quick, Anna Green, Bjarne Engström, Johan Frisk, Mikael Pettersson, Kent Allansson, Åke Lundström, Sven Hjälm, Alf Nilsson, Per Stjerndal, Anna Lindborg och Lars Petersson
Medalj i guld utdelas till följande: Bo Hagelvik, Peter Englund och Bengt Eriksson.
Dagen till ära, utsåg styrelsen att tre peroner ska få utmärkelse som hedersmedlemmar, Bo Titusson, Dennis Liljeberg och Jan-Erik Berg och ännu en gång blåstes fanfar.
Tal hölls och gåvor utdelades  av våra grann-klubbar För Skåne-Blekinge Börje Levin, för Halland Bo Mared, för Västergötland Johannes Hållander, för Sydsvenskan Tommy Blomqvist och för Östergötland Stefan Lenér. Som avslutning på detta höll Anna Green ett tal till klubben och överlämnade samtidigt en katalog på klubbens samtliga vandringspris från 1961-2022. Denna katalog överlämnades också i digital form och kommer finnas tillgänglig på hemsidan.
  
Emellan dessa övningar åt vi en alldeles utsökt trerätters middag. Nässjö Jakthorn blåste Jakten Över och några övriga stycken. Efter desserten sjöng vi en hyllningssång till Jubilaren, á la Royal Albert Hall, flaggor och visslor användes och i slutklämmen var det nära att taket på Ullinge Värdshus rämnade! Ett fyrfalligt HURRA och en skål utbringades. Härefter var det dags för dans och fri lek och då började upptagen och de där makalösa dreven diskuteras. Många skratt blev det och skratten fortsatte då vi satte tänderna i nattamaten.
Från djupet av vårt hjärta....vårt allra varmaste TACK!
Till alla våra medlemmar med respektive som kom, till Svenska Stövarklubben, till Skåne-Blekings Stövarklubb, till Sydsvenska Stövarklubben, till Hallands Stövarklubb, till Östergötlands Stövarklubb,  och till Västergötlands Stövarklubb, för era fina gåvor och tal. TACK till Dennis Liljeberg för all din kunskap om klubben. TACK till Nässjö Jakthorn för härligt blås och TACK till den goe Per för dragspel och sång. Sist men absolut inte minst ett stort TACK till Ullinge Värdshus för allt....service och mat i världsklass!
Vi hämtar andan några dagar, men strax tar vi fart och kör vidare mot nästa 100 år!
Tack och tack och TACK 💚💛❤️
// Styrelsen genom Anna & Björn
Här kommer lite bilder, bildtext kommer strax.
1
 Klubbens ordförande Bengt Ljungberg hälsar alla hjärtligt välkomna på Smålands 100-års fest.
 

14

Toastmaster Björn Malmgren & toastmadame Anna Green presenterar kvällens ordning.

 

2

Åtta fantastiska blåsare från Nässjö Jakthorn förgyllde kvällen med sina stycken och fanfarer.

 

3

110 glada gäster med bubbel i handen utbringar en SKÅL för jubilaren.

 

4

Vem vet typ allt om klubbens historia? Det gör Dennis Liljeberg och han berättade en bråkdel av detta, mycket intressant.

 

5

Svenska Stövarklubbens ordförande Rolf Karlsson överlämnade en gåva till Småland.

 

6

Här är samtliga mottagare av förtjänsttecken.

 

7

Nybliven hedersmedlem i Smålands Stövarklubb Bosse Titusson. Här med en tavla på sin fyrbente SM-vinnare, Hjälmsereds Atos.

 

12

Nästa nyblivna hedersmedlem i Smålands Stövarklubb, Dennis Liljeberg. Han fick också mottaga en tavla, dock har jag inte detta på kort.

 

8

Hela Ullinge stämmer in i en hyllningssång till jubilaren!

 

9

Nästan så att taket lyfter.....vilken härlig stämning!

 

11

Nestorn Torgny Lifström på riktigt festhumör. Torgny har varit medlem i klubben i 50 år, varit domare i 40 år och bedömt över 500 hundar i skogen.....en legend i klubben. Här tillsammans på bild med sin bordsdam Kerstin Sjöström som också var på festhumör!!

 

Om någon av Er medlemmar sitter på lite roliga bilder från denna kväll, skulle vi gärna ta del av dessa. Skicka dem gärna till mig, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller på telefon 070-2084879

// Anna

 
 
 

Extra information