Utöver direktiv från regering och myndigheter så har vi nu även fått klara besked från såväl SKK som från SvStkl för resten av året 2020. Det blir inga utställningar 2020 och "Har-SM" är, i nuläget, inte aktuellt att genomföras. Det finns en liten "Brask-lapp" där myndigheterna säger att om läget förbättras snabbare och alldeles tydligt så kan det finnas möjligheter till vissa förändringar om än med kort varsel. Med andra ord - det gäller att vara uppmärksam på läget och ha hög beredskap för snabba ryck även om det just nu, i vissa avseenden, ser ut att vara svart som den orientaliska natten

 

För oss innebär detta att vi inte kommer  att genomföra utställningen i Åseda den 16/8. Vi planerar heller inte för någon ytterligare utställning i år.

När det gäller vårt jaktprovsprogram är vår inställning att detta ska genomföras! Det innebär att vi kör RR, Ökl och de olika formerna av elitproven precis som vi planerat men i enklare former och med annan logistik än normalt. Vi ser inte det som någon risk att 2-4 jaktprovare är ute med en stövare i friska luften en dag eller två. Det borde också vara genomförbart att skicka in domarens rapport till ett kommissariat och även att med angivna säkerhetsavstånd senare genomföra ett kollegium. Däremot tvingas vi  acceptera att vi inte kan ha gemensam förläggning, gemensam jägarmiddag och allt det där härliga sociala utbytet som vi, hittills, blivit vana vid. Med nuvarande restriktioner kommer det också att bli särskilda bekymmer med våra internationella prov och de prov som lockar långväga deltagare. I nuläget kan vi ju inte ta emot utlänningar och inte heller de deltagare som har mer än 2 timmars bilresa till provytan. Det finns säkert en hel del hakar att räta ut men det vore väl attan om vi inte skulle kunna klura ut  under den tid vi ännu har på oss. Vi återkommer så snart det går i detaljerna kring allt som rör våra jaktprov.

I nuläget är det beslutat att inga SM-tävlingar ska hållas. På särskild förfrågan från SvStkl till SKK om vårt "Har-SM" blev svaret lika klart som dystert - NEJ! Det innebär för vår del att vi inte behöver ha några kvaltävlingar till "Har-SM" i år. Skulle det bli någon ändring så får vi låta årets "KM" räknas som vår kvaltävling.

Som ni ser så är läget dystert men ändå inte på något sätt hopplöst. Utställningarna är körda men näst intill hela jaktprovsprogrammet ser ut att vara genomförbart. Det är nu det gäller att ligga kvar på tappten och visa stövaregenskaper i minst 60-poängsklassen. Vi kommer att följa läget och ge ny information här på hemsidan så snart vi bedömer att vi har något att komma med!

Lev väl och håll er friska!

Cenneth Quick

Din Ordf

 

Extra information