Vill ge er alla en uppdatering av vad som idag är känt om vad vi tror oss kunna åstadkomma framöver. 

 

Årsboken är nu ute hos alla kända och betalande medlemmar. Där hittar Du  det mesta av vad Du behöver veta om det som varit och är på gång. Är det där något i boken Du undrar över eller har synpunkter på så kontaktar Du Herr Redaktören , Roger Nilsson 070 6763060, eller vänder Du Dej direkt till den som är  ansvarig för den verksamhet Ditt ärende gäller.

Loppet för våra utställningar i år är kört. Det är så många detaljerade pekpinnar från centrala instanser att det inte är mödan värt att ens försöka. Vi måste respektera detta även om det svider. Innebär att vår nästa utställning, förhoppningsvis, är Värnamo i april 2021.

Lydnadskursen i Växjö under ledning av Anna-Karin Andersson och Bengt Lindell avslutas söndagen 5. juli. Har varit mycket lyckad och uppskattad och anmälningar till nästa år har redan kommit. Bra  jobbat av alla inblandade!

Domarkonferenser i skogen är tänkta att genomföra enligt utsänt program, dvs den 29/8 resp 12/9. Se årsboken sid 44! Du som ska till Bengt Lindell - kolla så att Du får rätt datum dvs den 29/8 (ett tryckfel i årsboken)! 

Stövarfullmäktige 2020 är tänkt att försöka genomföras i slutet av augusti som ett "digitalt" möte med stöd av SKK. Innebär för vår del att vi ska fösöka samla vår egen styrelse till ett utomhusmöte innan dess. Syftet då blir att kolla upp inför återstoden av verksamhetsåret och att förbereda vår roll och vårt deltagande i "digitala" Stövarfullmäktige 2020.

Vid sitt senaste möte den 27/6 beslöt Svenska Stövarklubbens styrelse att "Har- SM" ska genomföras. I nuläget verkar det som Värmlands Stövarklubb frånsagt sej arrangörsskapet. SvStkl kommer att kolla detta och om så fortfarande är fallet kommer "stafettpinnen" att gå till någon annan lokalklubb. SvStkl beslut om "Har-SM" innebär för vår del att vårt "KM" samtidigt blir enda uttagningen till "Har-SM" och DM (Skåne-Blekinge Stövarklubb är planerad arrangör av DM). Vårt "KM" blir i form av ett "Rörligt Ekl-prov". Mera om detta senare genom Bjarne Engströms försorg.

Resten av vårt eget jaktprovsprogram ska vi verkligen försöka genomföra så mycket det bara går. Öppenklass-proven och RR bör kunna köras som vanligt. Elitklassproven i Värnamo och Högsby likaså (Högsby dock troligen utan gemensam förläggning, samling och middag). Kosta, Eksjö och Smålandsräven riktas in mot ett liknande koncept som Värnamo och Högsby. Dvs allt det "jaktliga" som vanligt men övrig logistik utan "hummer och majonäs" (gemensam förläggning, samling och jaktmiddag mm). Mer om detta senare.

Anna Green Svensson  jobbar med att se om det går att skapa en almanacka även för 2021. Vi hoppas kunna informera om detta senast efter vårt styrelsemöte i augusti.

Allt för nu! Lev väl och håll Er friska! Det är idag närmre "släppedags" 2020 än någonsin!

Cenneth Quick

Din Ordf 

Extra information