Vi vet att det blir ett Stövarfullmäktige den 30/8. Det blir en heldag i digital form under ledning av Svenska Stövarklubben med stöd av personal och program från SKK. Vi väntar med spänning på mer  information från "Svenskan" när det gäller mötets former och innehåll. Bör komma rätt snart om vi ska hinna sätta oss in i allt som fordras vid detta exeptionella möte.

Vi vet att det blir ett "Har-SM" i höst. Detaljer kommer senare men vi vet redan nu att det blir ett annorlunda SM än vi vant oss vid. Främst begränsningar i logistik men även för deltagare och funktionärer. Bla är tanken "endomarsystem" och, just nu, är 70+are bannlysta från tävlingen. Hoppas det ändrar sig!

Vi vet att "Räv-SM" fortfarande är i farozonen. Ännu ingen intressent som arrangör. Kommer ingen sådan så blåser "Svenskan" av tävlingen.

Vi vet att det blivit positiva och mera generösa bestämmelser för sammankomster av typ utställningar. Bra - men tyvärr alltför sent för oss när det gäller vårt datum för Åseda den 16/8. Vi anser inte att vi kan erbjuda tillrtäckligt bra arrangemang m. Vårt tidigare beslut ligger alltså fast. Det blir inga utställningar för vår del i år.

Du som är jaktprovsdomare - glöm nu inte att anmäla Dej och masa Dej ut i skogen till våra domarekonferenser den 29/8 respektive 12/9. Se mera info i Årsboken sid 44!

Arbetsgrupperna för jaktproven får sina direktiv av vår jaktprovsansvarige, Bjarne Engström. Har Du frågor  angående jaktprov av olika slag mm så kolla Årsboken sid 32 - 42!

Styrelsen för Smålands Stövarklubb sammanträder i Vrigstad den 17/8. Vi kraftsamlar då till hur vi ska hantera Stövarfullmäktige den 30/8 och  jaktprovsverksamheterna framöver.

Nog för nu! Håll nu er själva och era hundar i trim och tänk på att det nu bara är veckor kvar tills vårens första dag är här! (Dvs den vår som de svage kallar höst och som ger oss så jädrans mycket livskvalitet alldeles oavsett eländet runt ikring oss!)

Cenneth Quick

Din ordförande i Smålands Stövarklubb

 

Extra information