7. 0ch 8. december genomförde vi Kosta-provet  enligt alla nödvändiga och självklara begränsningar som pandemiska föreskrifter och direktiv anger. Ett stort och varmt tack till alla deltagande ekipage, domare, vägvisare och, inte minst, till tävlingsledningens Klas Sandberg -Jan-Erik Berg och Bengt Ljungberg. Som vaniligt också till Bo Titusson för hans rtesultatsammanställning.Vi har nu visat att det går alldeles utmärkt att genomföra jaktprovsverksamheten såsom vi tidigare skissat upp den  bla här på hemsidan och på vår Facebooksida. Naturligtvis (!!!!) saknar vi den sociala gemenskapen som vi brukar ha i form av gemensam förläggning, jägarmiddag och nattberättelser om ändlösa drev genomförda av den ena medelmåttan efter den andra mm!

Antalet anmälda hundar (17) och antalet som slutförde provet(15) är anmärkningsvärt bra. Likaså resultaten för såväl elithundarna som för "katterna bland hermelinerna" dvs "öppen-klasshundarna" är alldeles klart helt godkända.

Låt oss nu jaga och njuta så gott vi kan inför jul och nyåret. Och alla ni som funderar på att starta på jaktprov - ta chansen att starta på Högsby- och Värnamoproven i januari. Vi kör där med samma regler och förutsättningar som inför Kosta-provet. Viktigt att vi visar omvärlden att vi fortfarande lever i högsta grad och att eventuella rykten eller farhågor om vår död är både överdrivna och rentav  alldeles åt h-e felaktiga!

Bästa hälsningar från styrelsen för Smålands Stövarklubb genom 

Cenneth Quick

Din Ordf

 

 

Extra information