Vi hade styrelsemöte i Norrhult den 20.juni. Protokollet kan Du ta del av på hemsidan under "möten/protokoll". Vi kan konstatera att vår stövarskuta seglar ganska hyfsat och att vi kan se framtiden an med hyfsad tillförsikt. Självklart finns det saker som bekymrar, men var gör det inte det? Vi tappar medlemmar men inte alls i den utsträckning som de värsta olyckskorparna kraxar om. Senaste statistik ligger på ca 1-2% (=ca 10 -15 personer) per år. Det är det minsta tappet inom alla stövarklubbarna sett till klubbstorlek. Det finns alltså de som har det värre. Detta får dock inte tas för intäkt att vi kan strunta i ansträngningar för nyrekrytering av såväl stövarjägare som medlemmar i vår klubb! Ett minsta mål bör vara att inte bli färre men gärna betydligt flera, eller.....?

Kassörens redogörelse visar fortfarande på ett litet underskott i våra årliga finanser men de verksamheter som ännu inte är redovisade och de som kommer senare under året gör att vi med hyfsad sannolikhet kommer att ha rätt färg på siffrorna ganska snart. Tycker dock att det känns onödigt att kassören ska vara bekymrad över att behöva göra extra inbetalningar till krögaren som arrangerade vår jubileumsmiddag i anslutning till årsmötet. Detta på grund av att några av måltidsgästerna möjligen tyckte att middagen var så dyr att man inte hade råd att betala vare sig för den eller det man drack upp!!!! Förhoppningsvis har jag helt fel här och att det istället rör sig om ren glömska eller annat godtagbart skäl. Jag hoppas dock verkligen att alla som avnjöt denna förnämliga måltid rannsakar hjärta, njurar och ett snövitt (!!) samvete. Den eller de som till äventyrs finner fläck i samvetets gömmor kan få syndernas förlåtelse och förhoppningar om evigt tapptfria drev genom att kontakta krögaren och reda upp affärerna.

Inför sista utställningen för i år, dvs Åseda i augusti är förberedelserna under kontroll.

Likaså rapporterade Janne B att läget inför jaktprovsäsongen är OK. Extra spännande detta verksamhetsåret med både Nordiska Mästerskapen och Räv-SM utöver de vanliga proven och tävlingarna.

När det gäller domarläget så ligger Unos enkät nu ute och han väntar på svar från oss alla som är aktuella. Du som är domare - svara honom snarast så att vi alla kan få vettig framförhållning i vara resp planeringar!

När det gäller klubbens fortsatta agerande i rovdjursfrågan så ska jag fila på en skrivelse till våra regionala instanser. Vid nästa styrelsemöte (den 26/8) ska de övriga styrelselejonen få kasta sig över den och sedan bestämma hur vi ska agera framöver.

För att fixa lite extra slantar och höja spänningen ytterligare lite under säsongen så har vi startat ett nytt lotteri. Du får mer info om det på särskild plats på hemsidan, men i korthet är det så här: "300 lotter à 100 SEK. 6 rejäla priser. 3 personer vinner en veckas jakt och logi i Tommy Hegerstrands marker i Jämtland. Tre övriga priser är endagarsjaskter på gris och rådjur i Småland.

Nog för idag. Lev nu väl och ta vara på den stundande parentersen. Snart är det morgon den 21.augusti!

Cenneth

Extra information