Ja, då var Kostaprovet 2022 över. Vi var många som samlades på Tingsryds Resort förra söndagkvällen för domargenomgång. Därefter bjöds vi på en härlig jägarmiddag och i vanlig ordning när vi träffas, var det en festlig stämning och högt i taket. 21 ekipage väntade på att få starta på måndagmorgonen.På natten vaknade jag till ett förfärligt smatter på taket till villavagnen jag bodde i, regnet vräkte på från alla håll. På morgonen övergick regnet till snö på de flesta provrutor. Temperaturen pendalde från allt mellan -1-+3 grader och i sanningens namn ett riktigt "skitväder" när det gäller stövarjakt. Resultatlistan speglar väl det, då det endast blev två 1:a pris den dagen. Hundarna, ägarna, vägvisarna och domarna behövde verkligen värma upp sig på kvällen. På måndagkvällen kom det mer snö och temperaturen kröp ner på minus sidan på de flesta markerna. Det kom in rapporter om många snabba upptag på tisdag morgonen och redan innan klockan 11 på förmiddagen fick vi in den första rapporten om full tid för Goldrevs Edda. Dagen rullar på och precis som vanligt är det prisadrev, tappt, påstick, dötappt som rapporteras in. Klockan 17 drar så kollegiet igång och halvannan timme senare stod så resultatet klart. Kostaprovet 2022 gav följande slutresultat: Två st 1:a pris Ekl, fem st 2:a pris Ekl och sju st 3:e pris Ekl. Segrare av provet blev så Wemboö Eila, ägare Bileam Nilsson och Elinor Arvidsson. Vi säger stort GRATTIS till dem!

Eila

 

På andra plats kom Harakrökens Agnes, ägare Åke Lundström och på tredje plats kom Bökebackens Nora, ägare Kent Hultberg. Stort Grattis till Er också!

Årets Kostaprov var för första gången även uttagning till nästa års DM. Vill vi härmed gratulera följande hundar till DM 2023: Weboö Eila - Bileam Nilsson, Harakrökens Agnes - Åke Lundström, Bökebackens Nora - Kent Hultberg, Nyckelskogens Aika - Ove & Dan Erlandsson, Elgabäckens Majken - Glenn Ahlstedt. 1:a reserv: Axemmys Putte - Jonas Söderblom, 2:a reserv: Harakrökens Atena - Per-Gunnar Solberg, 3:e reserv: Högbrons Siiri - Jan Johansson. Vi säger stort GRATTIS till Er alla.

Vi som på något sätt varit inblandade i årets upplaga av Kostaprovet, vill rikta ett stort TACK. Till alla hundägare som startar, till alla markägare, till alla vägvisare och givetvis till alla domare. Till allra sist vill vi rikta ett stort TACK till Tingsryds Resort. Ni såg till att vi var rejät mätta och lagom glada, att vi hade sköna sängar att sova i. Vi kommer gärna tillbaka! //Vid pennan, Anna G

 

Extra information