Söndagen den 19/8 2012 blev en mycket varm och solig dag. Jag tror både hundar, hussar och mattar var glada över den vind som behagade blåsa över Folkets park i Åseda där alla var församlade för att på ett eller annat sätt deltaga på klubbens årliga augustiutställning.

55 hundar var anmälda från sammanlagt fem olika raser. De första att göra sin entre i ringen för att bedömas av domare Gunnar Norlin från Luleå var luzernstövarna, två till antalet. De åtföljdes av schiller, småland, finnstövare och hamilton.

Domaren var mycket noggrann i sin bedömning och lika nogrann med hund nr 1 som hund nr 55. Jag tycker våra exteriördomare gör ett fantastiskt jobb, att hålla fokus och koncentration uppe en hel dag under det att de dessutom oftast är väldigt trevliga mot både hundar och folk. Det är inte helt enkelt.

Ny kommissarie för i år är Anna Lindborg. Hon efterträder Uno Johansson som lämnar den här posten efter många år. Tack Uno för det jobb du lagt ner för denna utställning. Välkommen Anna och tack för en väl genomförd utställning. Det är mycket jobb kring en utställning förutom det som sker på själva utställningsdagen både i förberedelser och efterarbete.

I utställningsbestyrelsen har vi Micke Pettersson, Agne Pettersson och Uno Johansson. Ni gör ett fantastiskt jobb! Johan Frisk hade ordnat med sponsring ifrån Liljas i Växjö och kom med två fina bilar som stod uppställda under dagen för allmänhetens beskådan. Jag själv satt som ringsekreterare åt domaren vilket är en syssla jag tycker är mycket givande och den förströr jag mig med under icke jaktsäsong.

Jag går inte in på några resultat här utan de kommer ut när Anna hunnit skriva in dem i datorn. Ni som väntar på dessa får ge er till tåls. Det är inte så lätt att hinna med detta med en gång när utställningen ligger på en söndag och man arbetar heltid och har familj. Till alla er som är otåliga och blir smått irriterade när inte utställnings- eller jaktprovsresultat kommer ut helst samma dag vill jag säga att vi alla som arbetar i klubben med olika sysslor gör vårt bästa för att ge er medlemmar det vi tycker ni ska få, bl a snabb information o s v men vi har tyvärr ingen inkomst på detta arbete utan måste arbeta vid sidan om. Därav kan vissa saker bli mer fördröjda än vi själva skulle önska.

Avslutningsvis undrar jag hur många likt mig som har en speciell känsla i kroppen denna kväll - 20/8 - kväll före första släpp för säsongen!! Förväntningar, funderingar, förhoppningar...Skitjakt på er allihop önskar

Karin

Extra information