Klubbträff i Nybro

Idag var samtliga medlemmar i Smålands Stövarklubb inbjudna till en klubbträff på skjutbanan utanför Slättingebygd. Det är tredje året som denna budkavle går och i år hade turen kommit till Kalmar län. I det bästa sensommar vädret träffades en liten skara entusiaster för att umgås, prata upp den kommande jaktsäsongen och dessutom deltaga i en liten "tävling". Ett antal medlemmar ur Flerohopps Sportskytteklubb fanns på plats och styrde upp det hela. Agne Pettersson började med att hälsa alla välkomna och därefter berättade Björn Fridenmyr lite om klubben och dagens upplägg.

 

DSC 0357

DSC 0361

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi började med att skjuta lerduvor på 2 olika stationer och därefter hade Evelyn & Björn satt ihop en ytterst klurig tipspromenad, så det gällde inte bara att skjuta bra. Givetvis avslutades samlingen med smörgåstårta, kaffe och kaka, allt i sann stövarklubbs anda. Under tiden räknades resultaten ihop och de sex bästa fick fina priser. På tredje plats kom Kenneth Johansson, tätt följd av  Ove Nilsson, och stolt segrare av "Stövarbröderna Petterssons vandringspris" 2017 blev Bengt Lindell, Växjö.

DSC 0369

Vi bugar, bockar och säger ett stort TACK till Björn, Agne, Evelyn, Micke, Fred, Bosse, Tobias & Erik för allt arbete som Ni lagt ner. Vi som var där hade en mycket trevlig förmiddag! Nästa år vandrar budkavlen åter till Jönköpings län.                //Anna G