Cenneth Quick ordförande i Smålands Stövarklubb. Här kommer jag att blogga om allt som händer och kommer att hända inom klubben

God Jul och Gott Nytt År!

Ursäkta min  långa frånvaro här på sidan! Totalt datorhaveri har tvingat mej att starta om allting på helt nytt. Jättekul! Tack för allt roligt på senare tid! Hade  jättefina dagar som domare på Kosta-provet. Grattis Kenneth och Tullbergets Liam! Har sett från n Svenska Stövarklubbens senaste styrelsemöte att man tänker utöka "Stövaren" med 8 sidor för att få med mera från oss "på gräsnivån" men ändå behålla alla goda slantar från annonsörerna. Äntligen och ett jättebra grepp! Tack nu till er alla för ett attans bra 2017! Efter helgerna tar vi tag i bekymmer och glädjeämnen inför 2018. Men innan dess - GOD JUL och GOTT NYTT ÅR! 

Cenneth Q 

Din ordf i Smålands Stövarklubb

HÖGSBY-provet 2017

Nyss hemkommen som gäst under jägarmiddagen på måndagskvällen och som domare vid andra dagens övningar på Högsby-provet. Helt suveräna upplevelser båda. Stort tack till  såväl alla tappra jaktprovsekipage, domare och vägvisare som till en ytterst kompetent jaktprovsledning och ett suveränt värdskap från Stabygårdens personal. Yttre betingelser som väder och vittring råder vi inte över men allt annat var verkligen till full belåtenhet. Heder och tack till er alla som var där!

/Cenneth Quick

Ordf Små Stkl 

StövarSM-Hare 2017

Tack till våra representanter på årets SM för hardrivande stövare. Jan-Erik Lundquist och hans Ante och Billeam Nilsson med familjens Eila! Ingen lyckades, denna gång att bli svensk mästare. Men nman kan inte lyckas jämt! Noterbart, tycker jag, var att Ante fick tävlingens högsta enskilda poäng för sin prestation dag 2. Ingen annan hund var i närheten av hans värden! Välkomna hem igen allihop och känn glädje och stolthet över vad ni presterat!

Cenneth Q

Ordf Små Stkl

Klubbmästerskapet och uttagningarna till DM 2017.

Hade förmånen att få döma en av våra hundar (Broings Finn-Icko) andra dagen på en av de finaste provrutor jag varit på ("Baggatorp") och med en suverän och engagerad vägvisare (Helen Gustavsson). En kanondag i skogen och härligt sällskap. Därefter ett engagerat och påläst kollegium under ledning av "Klabbe" Sandberg. Här kom faktiskt upp ett par intessanta spörsmål som jag ska återkomma till när de ventilerats ytterligar och i rätt forum.Grattis till såväl Klubbmästare och dem som gick vidare till årets DM! Stort tack till alla deltagare och funktionärer! Bra jobbat och väl genomfört ( i vanlig ordning!)

Tack än en gång!

/Cenneth 

ÅSEDA än en gång!

Hemkommen från vår utställning i Åsedas Folkets Park i söndags den 20. augusti. Som vanligt bra drag under galoscherna med mycket folk och bra arrangemang. Var inte kvar på hela dagen men tillräckligt för att imponeras av såväl utställare som arrangörer. De flesta tycktes redan ha dagen efter i tankarna och förväntningarna på kommande jaktsäsong var högt ställda. Vilken härlig stämning det blir en sån här dag före "Släpparedag"!Stort tack till alla som var där och lycka till inför "nyåret"!

Cenneth Q

Ordf Små Stkl

ÅRSBOKEN UTE!

Hoppas att alla medlemmar (som betalt årsavgiften!) nu har fått Smålands Stövarklubbs årsbok årgång 2017! Tror nog att vi alla förstår att en sådan här skrift inte gör sig själv och definitivt inte på en "pinke-kvart". Vår redaktör, Lars Pettersson har, som vanligt, gjort ett gediget och gott arbete! Detta var den sista årsboken som Lars gjorde. Efter 5 år som vår redaktör tackar han nu för sig och drar vidare på Dianas stigar. Vi tackar Lars för hans tid som redaktör och önskar honom fortsatt skitjakt! 

Nästa årsbok ska utarbetas av vår nye redaktör, Roger Nilsson, Drev Ekedal, 36391 Braås. Har Du tips eller idéer om sådant Du vill förmedla i skrift till oss andra  så når Du honom på tfn 0474-32040, mobil 070-6763060. Hans E-post är Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Håll ut! Vi är närmare 21.augusti nu än någonsin tidigare!

Cenneth Quick

Ordf Smålands stövarklubb 

VÄLKOMMEN ROGER NILSSON; VÅR NYE REDAKTÖR!

Vid vårt senaste styrelsemöte den 15. maj välkomnade vi vår nye redaktör Roger Nilsson från Braås.Han efterträder Lars Pettersson som slutar efter det att han gjort klart vår årsbok för året som gick. Vi återkommer till hösten med mera preciserade uppgifter om vad som kommer att ingå i Rogers åligganden. Redan klart är att han inriktar sig på att få ihop årsboken för 2017 - 18. Har Du några bidrag eller andra idéer som kan hjälpa honom härvidlag så kontakta honom på 070 6763060.

Cenneth Q

Årsmötet för 2016 - 17 genomfört!

Ett stort och varmt tack till alla deltagarna i årsmötet igår (8. april) på Stabygården i Högsby! Det blev ett bra möte med god stämning, högt i tak och känsla av trivsel och samhörighet. 

Styrelsen tackar för förtroendet att styra skutan under kommande verksamhetsår!

Cenneth Quick

Ordf

SMÅLANDSRÄVEN - vårt sista elitklassprov 2017 är avklarat!

Så är då jaktårets sista elitklassprov och tävling avklarad. 22 hundar har kämpat med micklarna kring Åsnen. Det blev en fin helg, ett välarrangerat elitprov  och en bra tävling. Från ledningen i Smålands Stövarklubb vill vi framföra varma tack och uppskattning till alla deltagande ekipage och till entusiasterna i Grythundsklubben. Likaledes till alla våra domare, vägvisare, sponsorer och de jakträttshavare som upplåtit sina marker till oss. Tack också till personalen på Osaby säteri för det förnämliga sätt som vi alla som tillbringade helgen där fick njuta av. Sist - men verkligen inte minst - tack till Anna Green, Bo Titusson och Jaktprovshövdingen själv, Janne Berg för ett arrangemang som var förnämligt planerat, förberett och genomfört!

/Cenneth Quick/Ordf 

Biabys Vicko vann Räv-SM 2017!

Vi gratulerar finnstövaren Biabys Vicko till segern i årets Räv-SM! Självklart också till far och son Börje och Robert Johansson som lett sin stövare till denna härliga seger!

För Smålands Stövarklubb/Cenneth Q

Smålands Stövarklubb i Svensk jakt!

Nu ligger vi ute med "Barncancerjakten" på hemsidan för  Svensk Jakt och man har sagt att artikeln även komer i nästa nummer av tidningen. Roligt!

Extra information