Cenneth Quick ordförande i Smålands Stövarklubb. Här kommer jag att blogga om allt som händer och kommer att hända inom klubben

SKYTTETRÄFFEN OM BR. PETTERSSONS VPR

Nyss hemkommen från en snabbvisit på Lilla Bökås Sportskytteanläggning i Hovmantorp. Som "tjänstgörande morfar" hade jag inte permission för att vara där hela dagen.Kan bara beklaga alla som inte var där. Välordnat, klurigt arrangerat och jädrans roligt. Smörgåstårtefika med ett glatt gäng som var där och sköt och träffade glada kamrater(!). Stort tack till Ulf Sivberg och gänget runt om honom för något riktigt bra!

Cenneth Quick

Ordf Små Stkl

Rovdjur - Karl Hedin

"Folkationen Ny Rovdjurspolitik" under ledning av Leif Joelsson (Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ) arrangerar den 16 juli kl 1200 i Konga Folkets Park en föreläsning av Karl Hedin angående våra bekymmer med rovdjuren men också om andra frågor kring livet på landsbygden när det gäller levnadsvillkor, livskvalitet mm. Med stor sannolikhet en begivenhet värd att besöka och lyssna till!

Smålands Stövarklubb har ett årsmötesbeslut på att vi vill ha en 0-vision när det gäller varg i Sverige men också på att vi inte ska driva denna fråga i egen regi utan sälla oss till den skara som stödjer bl a Svenska Jägareförbundet i dessa frågor.

Cenneth Quick

Ordf Smålands Stövarklubb

KLUBBTRÄFFEN I VÄXJÖ MED FJÄLLVETERINÄREN ANNA PAMUK

Grattis till alla oss nästan hundra som hörsammat kallelsen till klubbträffen i Växjö med Anna Pamuk! Det blev verkligen en intressant, tankeväckande och minnesrik upplevelse! Mera information kommer på olika platser. Redan nu hittar Du en blänkare på Facebook. Stort tack till Anna Pamuk för en förnämlig och engagerad förställning! Varmt tack även till dem som såg till att det hela blev av! Dvs Anna Green och Agne Pettersson med utmärkt bistånd av vår medlemsansvarigeBjörn Malmgren och vårt "länsråd" Bengt Lindell!

Glöm nu bara inte att även besöka vår monter när Du ändå minglar runt på ELMIA!

Cenneth Quick

Ordförande i

Smålands Stövarklubb

Utställningen i Värnamo 2019

Nyss hemkommen från Värnamoutställningen i Voxtorp bygdegård. En sån fin dag det blev! Stort tack till Anna Lindborg och hennes nätverk för ett jättebra arbete! Vi gratulerar Smålandsstövarna till deras fina jubileum och hoppas att balunsen på kvällen blev lika fin som samvaron med dem under dagen. Stort tack till Bengt Ericsson som hjälpte oss när det blev läge med den ordinarie utställningsplatsen pga dubbelbokning! Grattis även  till alla som fick sina kelgrisars förträffligheter bedömda och dokumenterade av ringpersonalerna med Ted Karlsson och Lars Widén i spetsen.

Vi närmar oss släppeda´n med stormsteg!

Cenneth Quick

Ordförande i Smålands Stövarklubb   

Inrapporteringen av våra jaktprovsresultat 2018-19

Äntligen!

Så är då alla våra jaktprovsresultat inrapporterade till SKK!

Bör kunna hittas i Hunddata inom kort. Stort tack till alla inblandade och en alldeles särskild hyllning till Bo Titusson för  slitet med alla dessa prov.

Låt oss nu hoppas att årets bekymmer inte kommer att upprepas. Låt oss också hoppas att vi i god tid kommer igång med både utbildning i och användning av det system för såväl jaktprov som utställningar som ska vara rådande inom Svenska Stövarklubben och dess lokalklubbar. Amen!

Cenneth Quick

Ordf Små Stkl

 

 

UTSTÄLLNINGEN I EKSJÖ

Hade äran och nöjet att besöka vår utställning i Eksö i lördags (27/4). Mera om  deltagare och resultat mm kommer i särskild ordning så fort det hinns med. Jag kan bara konstatera att utställningsgänget under Anna Lindborgs ledning, återigen(!), gjort ett förnämligt arrangemang. Stort tack till alla som var där och som , förhoppningsvis, förgyllde såväl varandras som den egna  tillvaron!

Cenneth Quick

Ordf Smålands stövarklubb 

Årsmötet 2019

Årsmötet genomfördes i Öja och Gransholm den 6/4. Det blev ett mycket bra årsmöte där vi kunde konstatera att klubben genomfört ett av sina bästa år i modern tid. Du får mera information om årsmötet så snart protokollet blir klart och utlagt här på vår hemsida. Undertecknad omvaldes som klubbens ordförande för 2019 - 20. Tack för visat förtroende. Lovar göra mitt bästa.

Cenneth Quick

TACK TILL ALLA SOM VAR MED OM SMÅLANDSRÄVEN!

Varmt tack till alla er som på olika sätt deltog i årets "Smålandsräven"!

Så mycket trevligt umgänge och så många bra prestationer och en värdig segrare bland hundarna.

Särskilt grattis även till vår vår klubbmästare Zäta och husse Sten-Åke Ek!

Cenneth Quick

Ordf Smålands Stövarklubb

RÄV-SM!

Helgen 22. - 24/2 går RÄV-SM av stapeln med Värmlands Stövarklubb som arrangör. Hoppas ni inte bara föjer Skid-VM utan också följer  våra tappra kämpar från klubben i dena ädla täflan!

Ha det bra alla ni som är där!

Cenneth Quick 

Ordf SmåStkl 

 

REKORD IGEN!

För femte året i följd genomförde vi vår stora PR-jakt i trakterna kring Växjö lördagen den 2.februari. För femte året i föld blev arrangemanget och gensvaret större än tidigare. För femte året i följd slogs även rekordet insamlade pengar till stöd för Barncancerfonden. Fjolårets resultat på drygt 102.000:- överträffades och slutade på 104.720:-!

Än en gång - TACK till alla som, på olika sätt, deltog och bidrog till detta makalösa resultat!

En snabb återblick på de gångna fem åren ger vid handen att vi dessa fem jaktdagar sammanlagt har haft över 1000 deltagande jägare, jagat med runt 100 stövare och lämnat över ca 375.000:- till Barncancerfonden!

Smålands Stövarklubb levererar!

Respekt och ödmjuk tacksamhet!

Cenneth Quick 

Ordf SmåStkl

"Stövararjaktens Helg" - igen!

För femte året i rad har klubben nu genomfört två av våra främsta kärnverksamheter samtidigt! Båda har genomförts med makalöst engagemang och resultat! Stort tack till alla som på ett eller annat sätt varit delaktiga i  såväl Jaktprovet i Eksjö som PR-jakten som stöd för Barncancerfonden i trakterna kring Växjö! Känn stolthet Thomas Lööf och Din engagerade omgivning i Eksjöområdena! Sak samma med Bengt Lindell, Johan Frisk och era  nya kamrater Anna-karin Anderssson och Thomas Jakopson i de många jaktlagen kring Växjö! Avvaktar med spänning de slutliga utvärderingarna av de båda arrangemangen!

Cenneth Quick

Ordförande i Smålands stövarklubb

Extra information