Åsedautställningen 19/8 2018.

Hanna Fridell visar upp Harakrökens Atena som fick CK, BIR, BIS 1. Dagens vackraste hund av domare Eva Jönsson. Ägare Per-Gunnar Solberg. Stort tack för en väl genomförd dag.

IMG 1444

Domarkonferens Kronoberg

Vi var 17 personer som slöt upp vid domarkonferensen på Heda den 25 Augusti.
Det var hela 4 blivande domare och det är kul med bra tillväxt.
Dreven gick sådär i värmen, vi startade två hundar på olika håll, men ingen av dem lyckades tyvärr få ihop tillräckligt med tid till ett prisdrev, men några minuters drev hade båda hundarna.
Efter provet samlades vi som vanligt vid samlingsplatsen och gick igenom det som varit. Elden tändes snabbt och korven skulle värmas, det är nog det bästa denna dag.
Vi var ganska eniga om bedömningen av hundarna, precis som det ska vara. Det är ju därför vi har dessa dagar på olika platser runt om i regionen. Bengt avslutade som vanligt med att sälja almanackor till dem som inte köpt tidigare.
Nu tar vi nya tag och hoppas på lite svalare väder, så vi kan få igång våra hundar.

Redaktören

IMG 1069

IMG 1070

IMG 1071

Domarträff i Jönköpingstrakten

Lördagen 15/9
Träffades domare från jönköpingstrakten,
Hans Thelin ordnade marken Bergshult utanför LEKERYD Anders Fröjd stod som hundförare, hunden fick inte ihop några längre drevtider,
Dagen avslutades med genomgång av regler bedömnings punkter och korvgrillning, som vanligt mycket trevligt i detta gäng.

Deltagare
Gunnar Svahn
Bengt Thörn
Thomas Larsson
Hans Thelin
Nichlas Ögren
Bengt LjungbergGunnars Svahn

Domardag i Kulla.

Under Göran Axelssons ledning genomfördes årets Domardag i Kulla. Deltagande domare var: Göran Axelsson, Bruno Fagerström, Torgny Johansson, Karin Åström, Leif Rydell, Karl-Gustav Axelsson, Sören Engström och Gunder Nilsson (ej domare). Två hundar släpptes och båda fick upp med kortare drev i den torra marken. Dagen avslutades med korv och genomgång av dagen.

Karin bild 1 2

Karin bild 2 2

Karin 3

Domardagen i Klappa

Vi var 11 morgonpigga domare som samlades kl. 06.00 i Klappa på Todd Martinssons jaktmarker, Alf Beijer hade lånat sonens hamiltonstövare Olle som presterade ett drev på hare som låg till grund för bedömningen. Vi kunde kostatera att vi bedömde drevtider och egenskaps poänger väldigt lika. Vi grillade korv och hade en saklig och givande diskussion om drevtider och egenskaps poänger och hade allmänt trevligt. Ett stort tack Todd och Alf och övriga domare för att ni kom.
Vid pennan Bo Hagelvik.

IMG 0443 1

IMG 0444 002 1

IMG 0445 1