Ringträning inför utställningen i Åseda

Tisdagen den 13 augusti kör vi ringträning inför utställningen i Åseda. Vi träffas i Notteryd, Växjö kl. 18.00 och under kvällen tränar vi på att springa, ställa upp snyggt och mäta våra hundar. Anmälan görs senast den 12 augusti till Bengt Lindell på telefon 070-666 38 33.

Varmt Välkomna!

Lydnadskurs i Växjö

För 4:e året har vi haft Lydnadskurs i Växjö. I år var det 9 Stövare, 2 Laikor,  1 Jakt Cocker och 1 Golden Retriver. Alla har varit väldigt energiska och jobbat  riktigt  bra med sina hundar och det visade sig ju med att dom fick hundar som lyssnade och var uppmärksamma på sin ägare. Vi la mycket träning på koppelgående, men även kunna följa med husse/ matte utan koppel, inkallning både enskilt och med störning såsom mötande hund. Sen varvade vi med en del utställningsträning också, där vi passade på att även  träna att mäta mankhöjden på hundarna.

 
L-kurs
 
Bengt Lindell och jag tackar alla för en mycket trevlig kurs , med mycket skratt och humor.
Vi kör nästa kurs våren 2020,   / Anna-Karin Andersson
( foto Björn Malmgren ) 

 

Skyttedag i Hovmantorp!

Den årliga skyttedagen då vi skjuter om  "Stövarbröderna Petterssons vandringspris" kommer i år att vara på Hovmantorps Jaktskytteklubb. Denna stora händelse äger rum söndag den 11 augusti med start kl. 9.00. Vi kommer att skjuta på jaktstigsmål och lerduvor och efteråt bjudas på smörgåstårta.  För fikats skull vill vi veta om Du kommer, så var snäll och anmäl dig till Björn 070-5212491, Sten-Åke 070-8985708 eller Ulf 0703641380. Välkommen dit att umgås och prata upp lite inför kommande stövarsäsong! 

Vägbeskrivning: Kommer du från Växjö, kör Rv 25 mot Kalmar, när Du har passerat Hovmantorp ca. 2 km står det en gul/röd skylt åt VÄNSTER, Lilla Bökås. Där hittar du skyttebanan.

Kommer du Rv 25 från Kalmar är det ca 2 km innan Hovmantorp, HÖGER Lilla Bökås. 

Ny foderdepå i Ingatorp

Johan Johansson

Storgatan 54

57031 Ingatorp

0730918535 

LOTTERIER

Under denna veckan har vi många aktiviteter igång och under dessa dagar har vi sålt lotter. Vid några av dessa tillfälle har vi inte fått tag i vinnaren. Därför publiceras de vinnande lottnumren här. Om DU har vunnit, kontakta vår kassör Agne Pettersson, 070-2834152.

ELMIA 31 maj

Halva potten lott: serie A Nr. 52

ELMIA 30 maj

Halva potten lott: Röd/vit lott serie S Nr. 1 

VÄRNAMOUTSTÄLLNINGEN 25 maj

Vapenrem: Rosa lott serie S Nr. 96

KLUBBTRÄFF

Välkommen på föreläsning
Onsdagen den 29 maj kommer fjällveterinären Anna Pamuk till oss och Växjö. Vi hoppas det blir en intressant och givande kväll. Ämnet för kvällen är: Hela jakthunden - Frisk-& sjukvård för våra hundar. För att alla som vill ska komma till tals under kvällen, önskar Anna få frågor via mejl i förväg, detta ombesörjer vi. Så, se nu till att vi fyller salen i Växjö, anmälan till oss, se affischen. Mejla din frågor till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , så vidarebefordras dessa till Anna Pamnuk. 
VÄLKOMMEN!

Kallelse till årsmöte 2019-04-06

 

smstkl 20190406

De, som deltar i middagen, betalar 200 kronor till klubbens bankgiro 5394-1282 eller Swish 1231703230,
Ange 5000 vid betalning.

Kallelsen som pdf-dokument kan du ladda hem här.

Agenda (Version 2) för årsmötet kan du ladda hem här.

Vi publicerar även utkasten till verksahetsberättelse och verksamhetsplan som kommer att uppdateras efter hand som verksamhetsansvariga blir färdiga med sin del.

Eksjöutställningen 2019-04-27

Eksjöutställningen 2019-04-27

Vill du anmäla din hund till utställningen måste du göra detta senast 2019-04-12.

Du kan använda det nya anmälningsformuläret som är mobilvänligt eller skicka din anmälan till utställningsansvarig i den gula postlådan. Mera info om hur du anmäler dig via den gula postlådan hittar du här.

 

2019-03-06 Tack från Taxar

Vi i Smålands o Kronobergs taxklubb vill tacka Smålands stövarklubb för inbjudan och samarbete vid Smålands räven.
Lyfter på kepsen för ett väl genomfört engagemang med god mat, trevliga människor och givande samtal runt borden.
Vi kommer gärna tillbaka nästa år!
Mia Petersson 
Grytansvarig Smålands Taxklubb
/Bo Titusson

SMÅLANDSRÄVEN 2019

 

Än en gång har Smålands Stövarklubb arrangerat Smålandsräven och det var lika uppskattat som vanligt av deltagarna. Schillerstövareföreningen hade dessutom denna tävling som sitt rasmästerskap på räv. Småland/Kronobergs Taxklubb var på plats även de, för att försöka släppa på några rävar som valde att gå i gryt. De fick till 4 st grytprov som resulterade i 2 st 1:a-pris och en hund blev champion. På fredagen intogs en utsökt jägarmiddag för samtliga inblandade. Klubben vill gärna berömma Lars-Erik och hans medhjälpare på Osaby Säteri för god mat och utmärkt service under hela helgen.

Dag 1 bjöd på utmärkt väder med väldigt bra förhållanden och det dröjde inte länge förrän rapporterna om upptag började strömma in. De som följde liverapporteringen blev nog häpna och satte nästan morgonkaffet i halsen.

Det blev hela 8 st 1:a-pris och 3 st 2:a-pris i Ekl, lägg där till 3 st 1:a-pris SR. Det var dessutom väldigt höga poäng hos flera hundar. Ledare efter första dagen var Sagobygdens Jazza som hade hela 66 egenskapspoäng med Rävahallarnas Bixie och Ebbarps Zäta hack i häl, med 63 respektive 61 egenskapspoäng.

Hundförare, domare och vägvisare dök upp vid samlingsplatsen i Osaby för att inta en mycket välsmakande soppa med tillbehör.

Dag 2 blev det betydligt tuffare väderlek, då regnet vräkte ner över hela provområdet. Men efterhand som regnet avtog, kom rapporter om upptag på flera håll. Detta gjorde att alla deltagarna i princip blev tvungna att nyttja hela dagen för att få ihop sina eventuella drevpriser. Men det är såklart inga problem för vare sig hundar, förare eller domare.

Kollegiet som följde blev ganska odramatiskt och till slut stod en Hamiltonstövare vid namn Sagobygdens Jazza som segrare, detta med en 1 EklRäv och ett 1:a-pris båda dagarna med 66 respektive 61 egenskapspoäng.


Segrare

Segraren Sagobygdens Jazza med en stolt och glad husse, Ola Björnsson Olofström.

På andra plats kom fjolårets vinnare Finskstövaren Ebbarps Zäta, ägare Sten-Åke Ek Kalvsvik. Zäta blev även klubbmästare och på bronsplats hamnade Schillerstövaren Ulsuddens Dell.

Totalt blev det 7 st 1:or EklRäv och 1 st 3.a EklRäv.

Vinnare av Schillerns rasmästerskap på räv blev Silverrävens Carl-Olof, ägare Lars-Åke Claesson Olofström.

 

S-Å Ek

Klubbmästaren Ebbarps Zäta och Sten-Åke Ek Kalvsvik.

// Roger Nilsson, redaktör

 

 

 

 

2019-03-03 Smålandsräven slutresultat

Nu ligger slutresultatet ute från Smålandsräven. Det ligger under "Jaktprov" "Smålandsräven". 

Grattis till segraren Hamiltonstövaren Sagobygdens Jazza med ägare Ola Björnsson Olofström.

2:a  tillika klubbmästare blev Finskstövare Ebbarps Zäta med ägare Sten-Åke Ek Kalvsvik

3:a Schillerstövare Ulsuddens Dell med ägare Anders Håkansson Lönsboda

Totalt 7 st EklRäv 1:or och 1 st EklRäv 3:a

/Bo Titusson

Extra information