LOTTERIER

Under denna veckan har vi många aktiviteter igång och under dessa dagar har vi sålt lotter. Vid några av dessa tillfälle har vi inte fått tag i vinnaren. Därför publiceras de vinnande lottnumren här. Om DU har vunnit, kontakta vår kassör Agne Pettersson, 070-2834152.

ELMIA 31 maj

Halva potten lott: serie A Nr. 52

ELMIA 30 maj

Halva potten lott: Röd/vit lott serie S Nr. 1 

VÄRNAMOUTSTÄLLNINGEN 25 maj

Vapenrem: Rosa lott serie S Nr. 96

KLUBBTRÄFF

Välkommen på föreläsning
Onsdagen den 29 maj kommer fjällveterinären Anna Pamuk till oss och Växjö. Vi hoppas det blir en intressant och givande kväll. Ämnet för kvällen är: Hela jakthunden - Frisk-& sjukvård för våra hundar. För att alla som vill ska komma till tals under kvällen, önskar Anna få frågor via mejl i förväg, detta ombesörjer vi. Så, se nu till att vi fyller salen i Växjö, anmälan till oss, se affischen. Mejla din frågor till: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. , så vidarebefordras dessa till Anna Pamnuk. 
VÄLKOMMEN!

Kallelse till årsmöte 2019-04-06

 

smstkl 20190406

De, som deltar i middagen, betalar 200 kronor till klubbens bankgiro 5394-1282 eller Swish 1231703230,
Ange 5000 vid betalning.

Kallelsen som pdf-dokument kan du ladda hem här.

Agenda (Version 2) för årsmötet kan du ladda hem här.

Vi publicerar även utkasten till verksahetsberättelse och verksamhetsplan som kommer att uppdateras efter hand som verksamhetsansvariga blir färdiga med sin del.

Eksjöutställningen 2019-04-27

Eksjöutställningen 2019-04-27

Vill du anmäla din hund till utställningen måste du göra detta senast 2019-04-12.

Du kan använda det nya anmälningsformuläret som är mobilvänligt eller skicka din anmälan till utställningsansvarig i den gula postlådan. Mera info om hur du anmäler dig via den gula postlådan hittar du här.

 

2019-03-06 Tack från Taxar

Vi i Smålands o Kronobergs taxklubb vill tacka Smålands stövarklubb för inbjudan och samarbete vid Smålands räven.
Lyfter på kepsen för ett väl genomfört engagemang med god mat, trevliga människor och givande samtal runt borden.
Vi kommer gärna tillbaka nästa år!
Mia Petersson 
Grytansvarig Smålands Taxklubb
/Bo Titusson

SMÅLANDSRÄVEN 2019

 

Än en gång har Smålands Stövarklubb arrangerat Smålandsräven och det var lika uppskattat som vanligt av deltagarna. Schillerstövareföreningen hade dessutom denna tävling som sitt rasmästerskap på räv. Småland/Kronobergs Taxklubb var på plats även de, för att försöka släppa på några rävar som valde att gå i gryt. De fick till 4 st grytprov som resulterade i 2 st 1:a-pris och en hund blev champion. På fredagen intogs en utsökt jägarmiddag för samtliga inblandade. Klubben vill gärna berömma Lars-Erik och hans medhjälpare på Osaby Säteri för god mat och utmärkt service under hela helgen.

Dag 1 bjöd på utmärkt väder med väldigt bra förhållanden och det dröjde inte länge förrän rapporterna om upptag började strömma in. De som följde liverapporteringen blev nog häpna och satte nästan morgonkaffet i halsen.

Det blev hela 8 st 1:a-pris och 3 st 2:a-pris i Ekl, lägg där till 3 st 1:a-pris SR. Det var dessutom väldigt höga poäng hos flera hundar. Ledare efter första dagen var Sagobygdens Jazza som hade hela 66 egenskapspoäng med Rävahallarnas Bixie och Ebbarps Zäta hack i häl, med 63 respektive 61 egenskapspoäng.

Hundförare, domare och vägvisare dök upp vid samlingsplatsen i Osaby för att inta en mycket välsmakande soppa med tillbehör.

Dag 2 blev det betydligt tuffare väderlek, då regnet vräkte ner över hela provområdet. Men efterhand som regnet avtog, kom rapporter om upptag på flera håll. Detta gjorde att alla deltagarna i princip blev tvungna att nyttja hela dagen för att få ihop sina eventuella drevpriser. Men det är såklart inga problem för vare sig hundar, förare eller domare.

Kollegiet som följde blev ganska odramatiskt och till slut stod en Hamiltonstövare vid namn Sagobygdens Jazza som segrare, detta med en 1 EklRäv och ett 1:a-pris båda dagarna med 66 respektive 61 egenskapspoäng.


Segrare

Segraren Sagobygdens Jazza med en stolt och glad husse, Ola Björnsson Olofström.

På andra plats kom fjolårets vinnare Finskstövaren Ebbarps Zäta, ägare Sten-Åke Ek Kalvsvik. Zäta blev även klubbmästare och på bronsplats hamnade Schillerstövaren Ulsuddens Dell.

Totalt blev det 7 st 1:or EklRäv och 1 st 3.a EklRäv.

Vinnare av Schillerns rasmästerskap på räv blev Silverrävens Carl-Olof, ägare Lars-Åke Claesson Olofström.

 

S-Å Ek

Klubbmästaren Ebbarps Zäta och Sten-Åke Ek Kalvsvik.

// Roger Nilsson, redaktör

 

 

 

 

2019-03-03 Smålandsräven slutresultat

Nu ligger slutresultatet ute från Smålandsräven. Det ligger under "Jaktprov" "Smålandsräven". 

Grattis till segraren Hamiltonstövaren Sagobygdens Jazza med ägare Ola Björnsson Olofström.

2:a  tillika klubbmästare blev Finskstövare Ebbarps Zäta med ägare Sten-Åke Ek Kalvsvik

3:a Schillerstövare Ulsuddens Dell med ägare Anders Håkansson Lönsboda

Totalt 7 st EklRäv 1:or och 1 st EklRäv 3:a

/Bo Titusson

2019-03-02/03 Smålandsräven

smalandsraven 

På Smålandsrävens hemsida finner du information om Logi, Programagenda och inte minst vilka hundar som startar på provet.

Vi kommer även presentera resultatlistan på Smålandsrävens hemsida när kollegiet är genomförd respektive dag.

Liverapporteringen startar som vanligt klockan 08:00. Klickar du på hundens namn eller över texten i listan visas alla liverapporter för den hund du klickat på. Du kommer tillbaka till alla hundar när du klickar på alla hundar ovanför listan.

 

Klicka här, väl mött på hemsidan för Smålandsräven 

Klicka här för att komma direkt till liverapporteringen

Klicka här för att komma direkt till resultatlistan

/Bo Titusson

 

2019-03-02--03 Smålandsräven deltagarkatalog

Nu ligger deltagarkatalogen för Smålandsräven ute under "Jaktprov" "Smålandsräven".

/Bo Titusson

Stövarjakt i östra Småland

Det kom ett mail med ett litet reportage från en dag i stövarjaktens tecken. Givetvis vill vi dela det med Er!

 

Nyårsafton 31/12-2018  
På självaste nyårsafton träffades vi ute i Tälleryds-skogarna strax utanför Vena för den traditionsenliga harjakten. Det var ett 30-tal jägare och 7 st stövare släpptes. Samtliga hundar presterade fina drev, någon hare fick följa med hem men de flesta blev kvar på skogen.
haren
 
Alla deltagare fick under dagen lämna en valfri gåva som oavkortat skänktes till Barncancerfonden. Det var en trevlig dag, gemytlig stämning och runt elden utbyttes många sanningar. Tack till alla jägare och hundförare och väl mött igen nästa år!

 

Balk

// Erik Balk

Hemsida för Smålandsräven 2019-03-02/03

smalandsravenPå Smålandsrävens nya hemsida finner du information om Logi, Programagenda och inte minst vilka hundar som startar på provet.

Vi kommer även presentera resultatlistan på Smålandsrävens hemsida när kollegiet är genomförd respektive dag.

Vi jobbar på att få in bilder på hundarna och planerar att göra ett första elektroniskt utskick inom kort. Vi hoppas givetvis att de flesta hundägare vill visa en bild på sin hund i hemsidan för Smålandsräven 2019.

 

 

Startar du din hund på Smålandsräven 2019 blir vi jätteglada om du vill skicka en bild på din hund. Vi föredrar om det bara är hunden som syns i bilden.

Klicka här, väl mött på hemsidan för Smålandsräven 

 

Extra information