Nationellt Elitklassprov, Öppenklass

 

___________________________________________________________________________

Nr 1 Fin  Hagalidens Iris  SE33572/2019  Ägare: Joakim Andersson  Hjortsberga

Provmark: Telleryd  Domare:  P-G Solberg.

08:00 Iris är släppt i Telleryd.

08:40 Iris har slag.

10:20 Verkar svårt idag Iris går fortfarande på slag.

12:40 Iris har fått upptag 12:14.

13:00 Det var räv och den har gått i gryt.

 

___________________________________________________________________________

Nr 2 Fin  Kettystams Raisa-Kira  SE28561/2019  Ägare:Anders Liljegren  Tävelsås

Provmark: Skälsbäck  Domare: Tore Nilsson

Kira slapp dag 2

07:55 Kira väntar på släpp.

09:55 Det verkar svårt idag, Kira har slag sedan 30 min och vi väntar på upptag.

11:45 Kira har gjort ett gediget slag arbete och har plockat sig 1 km framåt. Vi hoppas att hon kommer till legan snart.

13:00 Kira jobbar fortfarande på slag, vi hoppas.

14:05 Tyvärr inget upptag. Kira har jobbat länge på slag men inte lyckats att hitta något drevdjur. Hon är nu kopplad och provet avslutas.

______________________________________________________________________________

Nr 3  Luz  Såntorpets Prio  SE13624/2015  Ägare:  Sonny Olsson  Påskallavik

Provmark: Berg   Domare:  Sven Hjälm

Prio husse Sonny

07:55 Prio husse och vägvisare Lasse Hjälm har stora förväntningar inför dagen.

08:30 Prio väcker lite och vi tror det är hare.

09:10 Prio har rest vilt men tappt nu.

10:00 Prio väcker på nya slag.

11:30 Prio har haft ett kort drev men nu är det tappt.

12:15 Prio har upptag och driver, haren är sedd med hunden 5 min efter.

12:40 Prio har nu prisdrev.

15:00 Prio kopplas och provet avslutat.

_____________________________________________________________________________

Öppenklass

______________________________________________________________________________

Nr 4  Ham  Lövängens Chiko  Ägare: Kenneth Karlsson  Rockneby

Startar ej dag 2

___________________________________________________________

Jag befinner mig för tillfället i huset som jag har i Västerbotten, en bra bit från Småland. Jag har härifrån med spänning kunnat följa direktrapporteringen för stövar SM-hare 2020. Jag gläds med framgången för Bo Titusson och Atos. Grattis!

Nu får vi hålla tummarna för Jonas Söderblom och Putte som representerar Smstkl i SM 2021. Eftersom jag befinner mig i det län som arrangerar detta mästerskap så kommer jag att närvara vid SM som domare.

Jaktprovssäsongen för dom fasta proven i Småland drar snart igång med början i Kosta, härligt! Enligt jaktprovsansvarig Bjarne har gruppen som håller i provet saker och ting under kontroll.

I Svenska stövarklubben har man beslutat att säga upp avtalet med rapporteringssystemet Hitta stövare. I stället avser man att köpa in ett annat system och äga detta själva.  Det är väl just nu den hetaste frågan i stövarsverige. Det finns många åsikter i frågan. Styrelsen i Smstkl stödjer i nuläget huvudföreningen i denna fråga.

Nästa styrelsemöte har vi den 6/12.

För tillfället har jag förmånen att vara mycket i skogen med mina stövare, jag dömer även en del jaktprov här uppe. Jag njuter av livet!

Bengt Ljungberg

Ordförande

Bengt Ljungberg

 

Bengt Ljungberg heter jag. Pensionär sedan tre år och mitt största intresse är stövarjakt. Nu äntligen har jag tid att vara i skogen så mycket jag vill! Många dagar i skogen blir det, förutom stövarjakten händer det att jag jagar älg, rådjur och vildsvin. Jag är smålänning sedan många år men har även ett litet hus i Västerbotten. Jaktprovsdomare, medlem och numera ordförande i Smålands stövarklubb, dessutom tidigare styrelsemedlem i Svenska Hamiltonstövarföreningen.

I grunden har jag en lantbruksutbildning och har tidigare varit mjölkbonde. I fyrtioårsåldern avvecklade jag min del i lantbruksföretaget och började läsa på högskolan i Växjö. Under många års tid jobbade jag sedan för Statens Institutionsstyrelse i diverse olika befattningar, främst med missbruksvård men även inom ungdomsvården. De sista åren i mitt yrkesliv jobbade jag som utbildare/coach med yrkesutbildningar.

Som jag ser det kommer det att bli spännande med detta uppdrag och med många utmaningar. Klubben har i år 100-årsjubileum och förutom de tidigare ordinarie elitproven och utställningarna även ett nytt elitprov-räv på Öland, en riksutställning, räv-SM för stövare. Utgivning av en Jubileumsbok och aktiviteter kopplade till firandet. Det mesta av detta är redan förberett av den tidigare styrelsen.

Jag har varit medlem i klubben under många år, både varit aktiv som jaktprovsdomare och startat mina egna stövare på både utställningar och jaktprov. Jag har under åren noterat att Smålands stövarklubb har en massa engagerade medlemmar och funktionärer. Barncancerjakten mm.

Så det är med stolthet, spänning och tillförsikt jag ser fram mot detta år och jag tackar för förtroendet!

Den nya styrelsen har haft ett första konstituerande möte och kommer att ha sitt första ordinarie styrelsemöte den 27/9. Jag ska göra mitt bästa för att klubben ska kunna genomföra sin verksamhetsplan under detta späckade år. Eventuellt framtida utvecklingsarbete återkommer jag till senare.

Om intresse finns så finns mitt jaktliga liv att följa på www.harpiskensjaktblogg.com

Bengt Ljungberg

Ordförande

Bengt Ljungberg 

Utställningen börjar kl 09:00 både lördag och söndag.

Lördagen bedöms Småland Stövare och Finsk Stövare. 

Söndagen bedöms Luzern Stövare, Schiller Stövare och Hamilton Stövare.

På lördagen kommer även Drever klubben att ha utställning i parken så det blir mycket hundar och människor. Tänk på att hålla avstånd, Covid är inte över än.

Varmt Välkomna 

Anmälningarna har börjat komma in till denna utställning och jag hoppas på fler.

På Lördagen den 21 Augusti skall Finsk Stövare, Småland Stövare och Gotland Stövare bedömmas och på Söndagen den 22 Augusti skall Hamilton Stövare, Schillerstövare, Luzern Stövare och Dunker Stövare bedömmas.

Någon ras kanske tillkommer, kanske faller ifrån beronende på vilka som anmäler sina hundar. Men grundplaneringen är denna.

Siv Bengtsson dömmer båda dagarna. Fika kommer att finnas att köpa på plats.

Utställningsansvarig Anna Lindborg

Vi inbjuder till exteriörbedömning på Skedhult säteri den 15 maj. Domare Dennis Liljeberg. Hundar som skall gå i avel har förtur. Vi kommer att följa folkhälsomyndigheternas råd och restrektioner.

Anmälningsavgift 500kr som betalas in på bankgiro 5394-1282 eller Swish 123 170 32 30.

Anmälan görs till Anna Lindborg 070-35 90 433

Underkategorier

The Joomla! content management system lets you create webpages of various types using extensions. There are 5 basic types of extensions: components, modules, templates, languages, and plugins. Your website includes the extensions you need to create a basic website in English, but thousands of additional extensions of all types are available. The Joomla! Extensions Directory is the largest directory of Joomla! extensions.

Cenneth Quick ordförande i Smålands Stövarklubb. Här kommer jag att blogga om allt som händer och kommer att hända inom klubben

These are my photos from parks I have visited (I didn't take them, they are all from Wikimedia Commons).

This shows you how to make a simple image gallery using articles in com_content.

In each article put a thumbnail image before a "readmore" and the full size image after it. Set the article to Show Intro Text: Hide.

We search the whole countryside for the best fruit growers.

You can let each supplier have a page that he or she can edit. To see this in action you will need to create a users who is in the suppliers group.  
Create one page in the growers category for that user and make that supplier the author of the page.  That user will be able to edit his or her page.

This illustrates the use of the Edit Own permission.

Extra information