I skrivande stund återhämtar undertecknad och Jäger oss från starten på Kostaprovet. Bra provrutor med gott om harar och trevliga vägvisare tillika domare. En elittvåa är klart godkänt även om siktet var inställt på en bättre valör.

Jag vill tacka alla i Kostakommittèn, alla domare, vägvisare, markägare och direkt-rapporterare för ett väl genomfört prov. En bra fungerande förläggning med nöjda övernattare vad jag förstått. Glädjande är att två nya domaraspiranter blev klara på provet.

Björn Malmgren uppger att det nya Stövardata fungerade utmärkt och med en excellent support. Det blev väldigt bra resultat på provet detta år, trots att vädret väl inte var det ideala. Vi har duktiga stövare i Småland!

Grattis till Wemboö Eila med ägare Biliam Nilsson &Elinor Arivdsson som startade på rasmästerskapet som gick i Finland, där hon presterade så att hon nu även kan titulera sig Finsk Jaktchampion.

Grattis även till Nyckelskogens Aika för en bra prestation och ett tredjepris vid Stövar SM! Med ägare Dan & Ove Erlandsson.

När det gäller Stövardata verkar det fungera bra men en del justeringar och barnsjukdomar finns fortfarande att åtgärda. Dömde själv ett rävprov med en ung stövare och där systemet inte fungerade klockrent men Leif Lundholm åtgärdade genast problemet och nu uppstår inte just detta problem igen. Betaldelen fungerar och nu väntar man med spänning på att statistikdelen även den ska komma igång, sedan är programmet komplett när alla delar finns att hitta på samma plats.

Närmast i tid när det gäller jaktproven ligger nu Ölandsräven, Länskampen, Eksjöprovet och Smålandsräven.

Årsmötet 2024 planeras att hållas den 13 April i Växjötrakten, plats inte spikad ännu.

202309281004331

God Jul och gott nytt stövarår önskas alla medlemmar!

Bengt Ljungberg

Ordförande

Extra information