Klubbens andra årliga stövarutställning genomfördes lördagen den 28 maj på gamla anrika säteriet i Skedhult utanför Eksjö. Det var ett mycket väl genomfört arrangemang. Tro mej, för jag var där! Det är alltid intressant och spännande när våra fyrbenta jaktkamrater ska bedömas. Denna gång tyckte jag det skulle bli extra intressant eftersom Ann Carlström skulle vara domare. Jag har aldrig sett eller hört henne i denna roll. Skulle verkligen ett fruntimmer kunna döma stövare??? Jösses vad mina mansgrisiga fördomar kom på skam! Bra handlag med både utställare och stövare. Klara och tydliga bedömningar som framfördes på ett enkelt och lättfattligt sätt. Hela kroppsspråket visade klart hennes positiva attityd till det hon höll på med. Som opartisk åskådare och ”läktarlirare” ger jag henne ett oreserverat ”Excellent” efter att ha hört och sett henne döma finnarna och hamiltonarna och sedan hennes genomförande av ”Finalen”!

Jag var inte på plats när de tidiga klasserna bedömdes men jag fick se alla gruppsegrarna i”Finalen”. Det var en grann syn och det känns härligt att gratulera alla finalisterna! Någon ska dock vinna och denna gång drog hamilton längsta strået. Grattis - en värdig vinnare! Resultaten i detalj hittar ni under Karins flik ”Utställningar”.

Jag vill tacka alla er som var där med era hundar och hoppas att ni hade minst lika stort utbyte av dagen som vi hade som var där utan hund. Något som slog mej var hur lugna men ändå frimodiga, sociala och hyfsat lydiga nästan alla hundarna var. Heder åt ägarna! Jag hoppas att den tiden är förbi då man ansåg att ju mer ohyfsad, aggressiv, olydig (kallades ofta ”självständig”) och utsvulten en hund var – desto bättre jagade den! Vi vet bättre idag!

Varmt tack också till dagens sponsorer! Ni som köpte lotter fick sponsring av Magnus Frisk, Peterssons Fastighetsservice och Eksjö Djuraffär. Sådana bidrag uppmuntrar och bäddar för fortsatt verksamhet!

Slutligen vill jag framföra min beundran och uppskattning till alla er som med Karin i spetsen såg till att denna utställningsdag nu kan läggas till handlingarna med ett utomordentligt gott samvete.

Lev väl (och inga tjyvsläpp)!

Cenneth

Extra information