är att alla som kommer dit får träffas och umgås i lugn och ro. Själv njuter jag av varje minut. Det är bara så dj...a roligt att få träffa stövarfolket, slänga käft, utbyta åsikter och, inte minst, att få del av alla de synpunkter som florerar i de småländska markerna.

 

Nu var vi ju överens om alla väsentliga frågor utom detta gamla trätoämne som skulle innebära ett separat Har-SM. Jag är den förste att beklaga de entusiaster som återigen fick vika sig för majoritetens beslut. "Demokrati är bra - men bäst när den inte går en emot!" Men nu hoppas jag vi kan lägga detta bakom oss för gott och istället gå på i ullstrumporna när det gäller att utveckla bedömningskriterierna för såväl hare som räv. Långsiktigt borde det vara självklart med ett enda SM för en hundart som alla är överens om ska kunna jaga såväl hare som räv.Det är viktigt att inte "urvattna" en så hög tävling som SM genom alltför stor splittring. Vad blir nästa steg med sådana tankar? Har-SM för svenskhare? Har-SM för tyskhare? Har-SM för fjällhare? Räv-SM för rödräv? Räv-SM för fjällräv eller "Samsonräv? Andra slag av "SM"?  

Själv har jag flera gånger tänkt att "vilken härlig tävling "Smålandsräven" faktiskt är. Varför skulle man inte kunna ha en tävling som heter "Smålandsharen"? Runt om i landet finns ju redan dessa typer av tävlingar (Hallandsräven, Ungdomspokalen och allt vad de nu heter). En renodlad har-tävling skulle väl kunna vara minst lika rolig, spännande och prestigefylld som en särskild rävtävling. Men för den skull behöver det väl inte handla om SM?

Ja, jösses(!) det finns mycket att grunna på i desa stycken. Hoppas verkligen att de som får uppgiften att utveckla tävlingsbestämmelser och deras bedömningskriterier får ändan ur vagnen och kommer till bra lösningar. De behövs, inte bara för tävlingarna, utan kanske än mera för utvecklingen av intresset för våra fyrbenta kelgrisar.

Nästa gång jag ser min kära styrelse är den 20. maj. Då ska vi fastställa konstitutionen för året och finslipa förberedelserna för Stövarfullmäktige i Vrigstad  30 - 31.maj. Men innan dess har utställningarna dragit igång. Hoppas många av oss ses redan i Värnamo den 26.april.

Nog för nu! Återkommer senast efter Fullmäktige. Lev väl!/Cenneth

 

Extra information